Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto


Euroopan unionin pohjoisin yliopisto, Rovaniemellä Napapiirin tuntumassa sijaitseva Lapin yliopisto, on kansainvälinen opetuksen ja tutkimuksen keskus. Yliopiston valtakunnallisena tehtävänä on arktinen osaaminen. Lapin yliopiston tulevaisuuden visiona on olla kansainvälinen, selkeästi profiloitunut tiede- ja taideyliopisto. 

Koulutus ja tutkimus

Koulutus- ja tutkimusaloja ovat kasvatustieteet, oikeustieteet, taide ja muotoilu, yhteiskuntatieteet, matkailututkimus sekä pohjoiset ja arktiset kysymykset. Lapin yliopisto kouluttaa muun muassa noin viidenneksen Suomen juristeista ja reilu neljänneksen taideteollisen alan korkeasti koulutetuista osaajista. Yliopiston monitieteinen ja kansainvälinen arktisen ja pohjoisen ihmisen, yhteiskunnan ja ympäristön sekä näiden vuorovaikutuksen tutkimus on kansainvälisesti tunnustettua.

Lapin yliopiston koulutustarjonnasta löytyy ainutlaatuisia koulutusohjelmia, joita ei voi Suomessa opiskella missään muualla. Tällaisia ovat esimerkiksi matkailututkimuksen koulutusohjelma ja kestävyys- ja luontokasvatuspainotteinen luokanopettaja -koulutusohjelma. Lisäksi Lapin yliopistolla on tarjota korkealuokkaisia, perinteisempiä koulutusohjelmia, kuten oikeustieteen tai sosiaalityön koulutusta.

Alueellinen ja kansainvälinen toimija

Tutkimuksessa painottuu arktisen ja pohjoisen muutoksen tutkimus. Yliopiston strategiset painoalat ovat kestävä kehitys, oikeus ja oikeudenmukaisuus; pohjoinen hyvinvointi, koulutus ja työ; vastuullinen matkailu sekä kulttuurilähtöinen palvelumuotoilu.

Toimintansa kautta Lapin yliopisto pyrkii edistämään kestävää kehitystä, hyvinvointia ja tasa-arvoa niin alueellisesti kuin maailmanlaajuisestikin. Arktinen yliopistomme kouluttaa tieteen ja taiteen osaajia aivan Napapiirin tuntumassa modernilla kampusalueella. Kansainvälisessä yliopistossamme opiskelee noin 4 500 perustutkinto-opiskelijaa ja noin 5 000 aikuisopiskelijaa.

Haluatko lisätietoa Lapin yliopiston koulutustarjonnasta?

Löydät lisätietoa Lapin yliopiston koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Lapin yliopistolle yhteydenottopyyntö ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi.


Koulutukset

Koulutukset Paikkakunta
Audiovisuaalinen mediakulttuuri Rovaniemi
Graafinen suunnittelu Rovaniemi
Hallintotiede | Johtaminen | Johtamisen psykologia Rovaniemi
Kasvatusalan koulutus Rovaniemi
Kestävyys- ja luontokasvatuspainotteinen luokanopettajakoulutus Rovaniemi
Kuvataidekasvatus Rovaniemi
Luokanopettajakoulutus Rovaniemi
Matkailututkimus Rovaniemi
Oikeustiede Rovaniemi
Politiikkatieteet ja sosiologia Rovaniemi
Sisustus- ja tekstiilimuotoilu Rovaniemi
Sosiaalityö Rovaniemi
Teollinen muotoilu Rovaniemi
Vaatetussuunnittelu Rovaniemi

Näytä kaikki

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa oppilaitoksesta Lapin yliopisto täytä seuraavat tiedot: