Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

14 kesä 2022
Biologian opiskelu
Hei,

Voinko hakea lukemaan biologiaa ilman yo-todistusta, minulla on 3 vuotinen artesaanikoulutus takana? Kiitos kovasti etukäteen vastauksesta!

Hei!

Kiitos viestistäsi. Voit hakea opiskelemaan biologiaa pääsykokeiden kautta. Biologiaa voi Suomessa opiskella neljässä yliopistossa. Yliopistoissa on käytössä yhteisvalintaperiaate, eli niihin haetaan yhteisvalinnassa samalla pääsykokeella. Biologian valintakokeista ja todistusvalinnoista voit lukea lisätietoa täältä ja biologian koulutuksia voit selailla lisää täältä.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

28 elo 2016
Hammaslääkäriksi ammattioppilaitospohjalta
Hei! Pystynkö hakemaan hammaslääkärikoulutukseen ilman ylioppilas pohjaa? Olen ammattioppilaitoksissa opiskellut 3 vuotta lähihoitajaksi.

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Vähintään kolmevuotinen ammatillinen perustutkinto antaa korkeakoulukelpoisuuden eli voit hakea hammaslääkäriopintoihin myös lähihoitajan opinnoilla. Tällöin sinun tulee kuitenkin toimittaa yliopistoon kopio tutkintotodistuksestasi.

Tsemppiä hakemiseen!

Ystävällisin terveisin,

Anssi, Studentum.fi

14 maalis 2016
Eläinlääketieteellisen hakukelpoisuus
Hei!
Pystynkö hakemaan eläinlääkärikoulutukseen ilman ylioppilas pohjaa? Olin ammattioppilaitoksissa opiskellut 3 alaa valmiiksi.

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Suomessa eläinlääketiedettä voi opiskella ainoastaan Helsingin yliopistossa eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa.

Olet kelpoinen hakemaan yhteishaussa mukana oleviin kandidaatin + maisterin koulutuksiin, jos olet suorittanut jonkin seuraavista tutkinnoista:

• ylioppilastutkinnon
  • International Baccalaureate-tutkinnon (IB)
  • Eurooppalaisen ylioppilastutkinnon (EB)
  • Reifeprüfung-tutkinnon (RP)
  • vähintään kolmivuotisen ammatillisen perustutkinnon tai sitä vastaavat aikaisemmat opinnot
  • näyttötutkintona ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon tai niitä vastaavan aikaisemman tutkinnon
  • ulkomaisen koulutuksen, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin

(Lähde opintopolku.fi)

Näin ollen sinun tulisi olla mahdollista hakea Helsingin yliopiston eläinlääketieteelliseen. Lisätietoa hakuprosessista sivustollamme.

Onnea ja menestystä pääsykokeisiin!

Ystävällisin terveisin,
Heini, Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Näin sivustomme toimii
NÄIN SIVUSTOMME TOIMII