Kandi- ja maisteriohjelmat

Audiovisuaalinen mediakulttuuri

Lapin yliopisto, paikassa Rovaniemi
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Audiovisuaalinen mediakulttuuri

Audiovisuaalinen mediakulttuuri

Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelmassa yhdistyvät luovalla tavalla tiede, taide ja teknologia.  Koulutusohjelmassa opiskelet pääaineena mediatiedettä. Opinnoissasi painottuvat audiovisuaalinen tuotanto, mediatutkimus, mediataide ja populaarikulttuuri. Lisäksi voit opiskella multimediaa, liikkuvaa kuvaa, dramaturgiaa, käsikirjoitusta ja äänikerrontaa. Esimerkiksi sosiaalinen media, pelit, valokuva, web, virtuaalitodellisuus ja tekoäly voivat olla erikoistumisalueitasi. Osa opinnoistasi on teoriaa ja osa käytännön tekemistä. Voit mielenkiintosi mukaan valita painotatko opinnoissasi tieteellistä, taiteellista vai tuotannollista puolta.

Opintoihisi kuuluu myös kaikille muotoilualojen opiskelijoille yhteisiä taide-, muotoilu-, kulttuuri- ja tutkimusopintoja sekä kieli- ja viestintäopintoja. Sivuaineopinnot voit valita vapaasti mielenkiintosi mukaan. Koulutusohjelman tarjoamat sivuaineet, multimedia, liikkuva kuva, sekä pelisuunnittelu- ja teknologia, täydentävät hyvin mediatieteen opintoja. Sivuaineet sopivat myös muiden alojen opiskelijoille.

Opintojen painopisteet

Opinnoissasi tieteellinen tutkimus limittyy taiteelliseen ja tuotannolliseen toimintaan sekä muotoilualaan. Tarkastelet median ilmenemismuotoja historiallisesta, kulttuurisesta, ilmaisullisesta ja tuotannollisesta näkökulmasta.

Voit valita opintoihisi jonkin audiovisuaalisen erityisosaamisalueen, kuten liikkuvan kuvan, multimedian, valokuvauksen, ääni- ja radioilmaisun, pelillisyyden ja niihin liittyvän tutkimusosaamisen sekä syventää aihepiirin osaamistasi opintojesi aikana. Myös osaamisalueiden yhdistely on mahdollista.

Mediatiede

Mediatieteen pääaineopinnoista saat valmiudet tunnistaa keskeisiä mediakulttuurin ilmenemismuotoja ja niiden historiallisia taustoja. Perehdyt mm. mediatieteen, mediataiteen, elävän kuvan historian, dramaturgian sekä populaarikulttuurin keskeisiin teorioihin ja ilmenemismuotoihin. Opit myös soveltamaan hankkimaasi tietoa tieteelliseen, taiteelliseen ja tuotannolliseen työhön.

Multimedia

Multimedian sivuaineopinnoissa keskityt multimediaaliseen sisällöntuottamiseen erilaisia ympäristöjä varten. Saat opinnoista perustaidot mm. multimediatuotantojen suunnitteluun, sisällön tuottamiseen web-ympäristössä, multimediailmaisuun ja animaatiotekniikoihin.

Liikkuva kuva

Liikkuvan kuvan sivuaineopinnoissa vahvistat valmiuksiasi liikkuvan kuvan teosten ja tuotantojen toteuttamiseen. Saat perustaidot kuvaukseen, valaisuun, ääniteknologiaan ja jälkityöhön. Opinnot myös kehittävät ilmaisullisia valmiuksiasi liikkuvan kuvan alueella. Lisäksi saat tietämystä av-tuotantojen työprosessista ja -käytänteistä sekä ammatillisista rooleista ja tuotantoprosesseista.

Uramahdollisuudet

Koulutusohjelmasta valmistuu mediakulttuurin osa-alueiden ammattilaisia, jotka voivat työskennellä erilaisissa mediatuotannoissa, kehitys- ja suunnitteluprojekteissa, taiteen ja viestinnän johto-, tiedotus- ja koulutustehtävissä, itsenäisinä taiteilijoina, yrittäjinä tai tutkimustehtävissä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Rovaniemi
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Audiovisuaalinen mediakulttuuri? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin yliopisto. Yhdistämme tiedettä ja taidetta aivan napapiirin tuntumassa Rovaniemellä, Lapin pääkaupungissa. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla modernilla kampusalueella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office -verkostossa. Kansainvälisessä yliopistossa...

Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu