Itsenäiset maisteriohjelmat

Ympäristöpolitiikan ja aluetieteen opintosuunta, Hallintotieteiden maisterikoulutus

Tampereen yliopisto, paikassa Tampere
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Ympäristöpolitiikan ja aluetieteen opintosuunta, Hallintotieteiden maisterikoulutus

Tavoite

Hallintotieteiden maisteriopinnot suoritettuaan opiskelija osaa esittää hallintoa ja yhteiskunnallista kehitystä koskevia kysymyksiä ja hahmottaa itsensä maailman muutokseen vaikuttavaksi toimijaksi. Opiskelija osaa myös arvioida analyyttisesti yhteiskunnan muutosta, kehittämistarpeita ja toimenpidekokonaisuuksia sekä kerätä ja analysoida laajoja tietomääriä, tuottaa ja soveltaa tieteellistä ja käytännöllistä tietoa kirjallisesti ja suullisesti, itsenäisesti ja yhteistyössä muiden kanssa.

Koulutuksen sisältö

Hallintotieteiden maisteriopinnot eriytyvät hallintotieteen, julkisoikeuden, julkisen talousjohtamisen, kunta- ja aluejohtamisen sekä ympäristön- ja alueiden politiikan opintosuunniksi. Opiskelijat suuntautuvat tiettyyn maisteriopintosuuntaan kandidaattiohjelmassa tekemiensä valintojen mukaisesti.

Jokaisen hallintotieteiden maisteriopintosuunnan opintoihin kuuluu syventävien opintojen, pro gradu -tutkielman sekä valinnaisten opintojen lisäksi pakollinen harjoittelu.

Ympäristöpolitiikan ja aluetieteen opintosuunta kouluttaa asiantuntijoita, jotka työskentelevät alueellisen muutoksen, elinympäristön laadun ja ympäristöpoliittisten ratkaisujen parissa. Yhteiskunnan kehitystä ja ympäristöä koskevat ratkaisut vaikuttavat kauas tulevaisuuteen. Ne ovat myös vaikeasti ennakoitavia prosesseja ja siksi politisoituvat usein. Koska ihmisen ja ympäristön suhde muuttuu kaiken aikaa, myös alan osaamisen tarve kasvaa jatkuvasti. Esimerkiksi ilmastonmuutosta, kaupunkisuunnittelun ristiriitoja tai luonnonvarojen niukkuusongelmia ei voida käsitellä ilman laaja-alaista ymmärrystä kestävästä muutoksesta. YPAT-opintosuunnasta valmistuneilla maistereilla on taidot ja valmiudet toimia kehittämis- ja johtotehtävissä, hallinnossa, tutkimus- ja koulutustehtävissä, yrityksissä sekä tiedotustehtävissä. Koulutusta vastaavia työtehtäviä löytyy myös kansalaisjärjestöistä sekä Suomessa että ulkomailla.

Lisäksi tiedekunnassa on kolme hallintotieteiden maisterin tutkintoon johtavaa koulutusohjelmaa: Tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelma (T&A), Master's Degree Programme in Leadership for Change (LFC) ja Nordic Master Programme in Innovative Governance and Public Management (NORDIG). Englanninkielisiin maisteriohjelmiin on oma hakuaikansa.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Hallintotieteiden maisteri
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 Tampere

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Uusi Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö harjoittaa myös ammattikorkeakoulutoimintaa Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistajana. Tampereen...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu