Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Oulu
Kandi- ja maisteriohjelmat

Video

Tietotekniikka

Digitalisaatio ja tekoäly muuttavat maailmaa, ja tietotekniikan opiskelijoille tarjotaan uusinta tietoa ja parhaita työelämävalmiuksia nopeasti muuttuvalta alalta. Tietotekniikan tutkinto-ohjelma antaa sinulle vahvan perustan digitalisaatiossa keskeisten tietoteknisten laitteiden ja ohjelmistojen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Sinusta koulutetaan asiantuntija, joka hallitsee alan keskeiset käsitteet, menetelmät ja teknologiat ja osaa soveltaa hankkimaansa tietoa oman alansa työtehtävissä luovalla ja kriittisellä tavalla.

 • Opit tietotekniikan keskeiset menetelmät ja teknologiat.
 • Voit erikoistua soveltavaan tietotekniikkaan, tekoälyyn tai tietokonetekniikkaan.
 • Hyödyt kansainvälisestä opiskeluympäristöstä, joka tarjoaa erinomaisen perustan työelämään.

Mielenkiintoisia opintosuuntia ja huippuammattilaisten tuki

Kandidaattivaiheen kolmannella vuosikurssilla voit erikoistua tekoälyyn, soveltavaan tietotekniikkaan tai tietokonetekniikkaan. Näistä tekoäly on uusin opintosuunta, jonka kautta voit erikoistua menetelmien hyödyntämiseen käytännön sovelluksissa. Tutkinto-ohjelma tarjoaa myös väylän lääketieteen tekniikan maisteriohjelmiin ja terveys- ja hyvinvointiteknologioiden kehittämiseen.

Koulutuksestasi vastaa joukko ammattilaisia, jotka edustavat muun muassa tekoälyn, konenäön, lääketieteen tekniikan, älykkään informaationkäsittelyn, tietoturvan ja soveltavan tietotekniikan tutkimuksen kansainvälistä huippua. Nämä tutkimusalueet ovat vahvasti esillä myös opinnoissasi. Hyödyt kansainvälisestä opiskeluympäristöstä, joka tarjoaa erinomaisen perustan työelämään.

Läheiset yhteydet elinkeinoelämään

Tietotekniikan tutkinto-ohjelman henkilöstö tekee läheistä yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa, minkä ansiosta työelämän tarpeet tulevat hyvin esille opinnoissa ja ulottuvillasi on runsaasti uramahdollisuuksia. Voit lisäksi perehtyä digitaaliseen valmistukseen Fab Labissa, joka tarjoaa monipuolisen infrastruktuurin erilaisten prototyyppien ja pienoismallien rakentamiseen muun muassa 3D-tulostuksella.

Tietotekniikan tutkinto-ohjelmasta valmistuneena diplomi-insinöörinä työskentelet todennäköisesti ICT-alan yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten tai julkishallinnon palveluksessa. Työsi voi liittyä esimerkiksi tutkimukseen, tuotekehitykseen, teolliseen tuotantoon tai vaativiin asiantuntija- ja johtamistehtäviin.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

 • ohjelmistosuunnittelija
 • ohjelmistoarkkitehti
 • suunnitteluinsinööri
 • järjestelmäasiantuntija
 • tekninen asiantuntija
 • yrittäjä.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

 • Tekniikan kandidaatti
 • Diplomi-insinööri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tietotekniikka? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Monitieteinen osaamisemme keskittyy etenkin teknologiaan, terveyteen ja kulttuuriin sekä muutoksiin pohjoisessa elinympäristössä. Yliopistossa työskentelee 3000 oman alansa ammattilaista ja opiskelee yli 13 000 opiskelijaa. Perus- ja jatkotutkintoon tähtäävät koulutukset sekä...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopisto | University of Oulu

Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Tietotekniikka täytä seuraavat tiedot: