Suodata
Vaatetusala ja muoti
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-10 koulutusta 10 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-10 koulutusta 10 tuloksesta
Mainokset

Suositut sijainnit

Vaatetusala ja muoti -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:


Yliopisto-opinnot vaatetusalan ja muodin parissa

Vaatetusalalta löytyy runsaasti koulutusvaihtoehtoja, aina ammatillisesta peruskoulutuksesta yliopistotasolle. Vaatetusalan ja muodin opintoja on mahdollista suorittaa myös useissa korkeakouluissa ulkomailla ja kansainväliset opinnot  tai opiskelijavaihto Suomessa toteutettavien korkeakouluopintojen ohella ovatkin suosittuja ja suositeltavia alalla. Yliopistoissa ja korkeakouluissa tekstiili- ja vaatetusalaa voi opiskella Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa ja Aalto-yliopistossa taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

Aalto-yliopiston vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen koulutusohjelma antaa hyvät valmiudet vaatesuunnittelijan ammattiin. Akateemisissa opinnoissa korostuu teorian ohella vahva ammatillinen osaaminen. Myös taiteellinen ilmaisu erilaisten vaatteiden sekä mallistojen esittämisessä ja suunnittelussa ovat olennainen osa opintoja. Aalto-yliopistossa on mahdollista opiskella myös Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kanssa yhteistyössä toteutettuja muotimarkkinoinnin opintoja Fashion Marketing -opintojaksolla.

Vaatetusalalta valmistunut voi työskennellä myös esimerkiksi vaatetusalan tuotesuunnittelijana, vaatetusteollisuuden tai muodin asiantuntijatehtävissä, teatteripuvustuksessa tai itsenäisenä, omia mallistojaan suunnittelevana yrittäjänä. Akateemisen tutkinnon suorittanut voi työskennä myös muotikaupan tai muiden alan yritysten palveluksessa, opetustoiminnassa tai tutkijana.