Kandi- ja maisteriohjelmat

Suunnittelutyön perusteet

Marbella Design Academy, paikassa Marbella (+1 sijaintia)
Pituus
3 kuukautta
Opiskelukieli
englanti
Pituus
3 kuukautta
Opiskelukieli
englanti
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Suunnittelutyön perusteet

Suunnittelun perusteet

Aloita suunnittelu-urasi arvostetussa Marbella Design Academyssa!

12 viikon mittainen suunnittelukurssi on täydellinen valinta sinulle, joka haluat  vahvistaa osaamistasi kolmella eri suunnittelutyön suuntauksella:

  • muotisuunnittelu ja vaatevalmistus,
  • sisustussuunnittelu sekä
  • graafinen suunnittelu.

Intensiivisen kurssin tavoitteena on tutustuttaa sinut suunnittelutyön perusteisiiin. Opit kehittämään luovaa ilmaisuasi, jalostamaan ideoitasi sekä lisäämään merkitystä suunnittelutyöhösi. Opit myös tunnistamaan, millaisia vahvuuksia juuri sinulla on suunnittelijana.

Lähiopetuksen tukena kurssilla hyödynnetään kattavia opetusmateriaaleja sekä resursseja. Käytössä on laadukkaat tilat ja sinulla on pääsy oppilaitoksen laboratorioon.

Kurssi alkaa vuosittain maalis-, kesä- ja syyskuussa.

Kurssin voi suorittaa myös verkossa, jolloin opetus tapahtuu Zoomin välityksellä.

Opinto-ohjelma:

Perehdytys (2 viikkoa)

Perehdytysjaksolla tutustut visuaaliseen viestintään ja ilmaisuun sekä suunnitteluprosessin perusteisiin. Kahden viikon aikana käsittelyssä ovat

  • Visuaaliset elementit
  • Sommittelu
  • Visuaalinen havainnointi
  • Johdatus väriteoriaan

Interaktiivisten luentojen ja käytännön esimerkkien avulla tutustut visuaalisen viestinnän ja ilmaisun perusteisiin. Tulet työskentelemään myös valokuvauksen parissa ja oppimaan kuvauksen perustaidot.

Kokeilujakso (5 viikkoa)

Tämän jakson aikana kohtaat erilaisia suunnittelu- ja piirrustushaasteita muotoilun eri osa-alueilta. Perehdyt alan käytetyimpiin ohjelmistoihin (Adobe Illustrator, Adobe Photoshop ja Adobe Indesign). Sinulla tulee olla oma kone ja tarvittavat ohjelmat valmiiksi asennettuina. Kokeilujakson tavoitteena on haastaa luovuuttasi.

Jakson aikana tehdään projektityö, jossa pääset harjoittelemaan suunnittelutyötä. Projektiin sisältyy muodin, graafisen suunnittelun ja sisustusarkkitehtuurin elementtejä. Sinulla on myös mahdollisuus vierailla osana opintoja museoissa ja gallerioissa, jotta saat käytännön katsauksen taide- ja muotoilualaan.

Osana opintoja sinulla on mahdollisuus suunnitella uusi tuotemerkki, suunnitella tila sekä suunnitella muotituote. Projektin tavoitteena on auttaa sinua kehittämään idea ajatuksesta käytäntöön. Aloitat suunnittelubriifiillä, teet taustatutkimusta sekä tuotat lopulta varsinaisen lopputuotteen.

Erikoistuminen (4 viikkoa)

Perehdyt valitsemiisi suunnittelualoihin ja olet vastuussa opintojesi etenemisestä. Tässä vaiheessa olet jo ehtinyt syventyä eri aloihin ja valita, mitä muotoilualaa haluat lähteä oppimaan syvemmin.

Projektien sisällöstä keskustellaan ja sovitaan erikseen ohjaajan kanssa. Ohjaaja voi ehdottaa sinulle ratkaisuja, mutta kannustaa sinua ideoimaan ja kehittämään konsepteja omatoimisesti.

Erikoistumisvaiheessa opit, miten suunnittelutyötä lähdetään tekemään alkubriiffin pohjalta. Ymmärrät myös, miten suunnittelutyö toteutuu ja mitkä sen käytännöt ovat kaupallisella alalla.

Loppuesitys (1 viikko)

Tässä vaiheessa esittelet oman projektisi, jota olet työstänyt kurssin aikana. Rakennat myös portfolion tekemistäsi töistä. 

Suunnittelijan työssä oleellisessa osassa on projektisuunnitelman tekeminen ja sen esittäminen. Tämä vaihe on jaettu kahteen osaan, jotta voit kerryttää itseluottamusta ja saada vinkkejä siihen, miten esitellä oma työ itseluottamuksella ja ammattitaidolla.

Pidät lyhyen esityksen (noin 15 minuuttia), jossa kerrot projektistasi. Esityksessä käydään projekti läpi kokonaisuutena, mutta  keskitytään luonnollisesti sen parhaisiin puoliin ja onnistumisiin.

Tämän jälkeen rakennat portfolion, jota voit hyödyntää tutkintokoulutukseen hakeutuessasi. Portfolio on selkeä ja tiivis koonti siitä, mitä kaikkea olet kurssilla tehnyt. Portfolio sisältää esimerkiksi luonnoksia valmiiden lopputuotteiden rinnalla.

Hakeminen

Kurssi sopii erityisesti sinulle, joka

  • et vielä täytä hakuvaatimuksia kolmivuotisiin Bachelor-opintoihin
  • epäröit vielä, minkä Marbella Design Academyn Bachelor-ohjelman valitsisit

Kurssille ei ole erityisiä ennakkovaatimuksia.

Kurssi alkaa vuosittain maalis-, kesä- ja syyskuussa.

Kurssin voi suorittaa myös verkossa, jolloin opetus tapahtuu Zoomin välityksellä.

Tutkinto / todistus

Suoritettuasi onnistuneesti koko kurssin, saat opinnoistasi sertifikaatin (International Academic – Design Foundation certificate).

Lisäksi saat kelpoisuuden hakeutua Marbella Design Academyn kolmevuotisiin Bachelor-opintoihin (Muoti- ja vaatesuunnittelu sekä -valmistus, Sisustussuunnittelu tai Graafinen suunnittelu & Media). Opinnot ovat Marbella Design Academyn kumppaniyliopiston (Bedforshiren yliopisto) tunnustamia.

Kustannukset

4000 euroa / kurssi.

Marbella Design Academy Facebookissa

Ota yhteyttä

Request information

Want to know more about this program, Suunnittelutyön perusteet? Fill out the following form and include any questions you have. This information will be sent directly to the school, and a representative will respond to your enquiry.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Marbella Design Academy
Camino Hoyanca S/N
29110 Monda

Marbella Design Academy Espanjassa

Marbella Design Academy on vuonna 1995 perustettu valtion tukema kansainvälinen Akatemia, joka tarjoaa kandidaatin tason tutkintoja Espanjassa. Oppilaitos on sekä Espanjan opetusministeriön että Junta de Andalucían hyväksymä. Marbella Design Academyn opiskelijat tulevat ympäri maailmaa. Kaikki koulutukset pidetään englannin kielellä. Nuorekas,...

Lue lisää oppilaitoksesta Marbella Design Academy ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu