Inspiroidu koulutusmaailman tapahtumista ja pysy ajan tasalla hakuajoista tilaamalla kuukausittainen uutiskirjeemme.
Tuotantotalous, diplomi-insinööri
Tuotantotalouden koulutuksessa korostuu yritysten ja muiden organisaatioiden kokonaisvaltainen, systeeminen tarkastelu - teknologinen, sosiaalinen ja taloudellinen ajattelu ongelmanratkaisussa, kehittämisessä ja johtamisessa. Kestävä kehitys, sen mallintaminen, mittaaminen ja hallinta on vahvasti mukana opinnoissa. Opinnoissa tarkastellaan teknologioita ja järjestelmiä koskevien valintojen ja johtamisen vaikutuksia ympäristöön, talouteen, yhteiskuntaan ja ihmisiin. Tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen merkityksen laaja-alaisesti organisaatioiden strategiassa ja liiketoiminnassa ja osaa analysoida ja uudistaa organisaatioiden toimintaa laadukkaasti.
Tuotantotalouden koulutusohjelma keskittyy organisaatioiden prosesseihin ja niiden kestävään kehittämiseen ja johtamiseen. Laaja-alaisessa koulutusohjelmassa perehdytään yrityksen toiminnan eri osa-alueisiin esimerkiksi operaatioiden ja monimutkaisten järjestelmien suunnittelun ja analyysin, strategian, projektijohtamisen, innovaatio-, muutos- ja teknologiajohtamisen sekä kestävän kehityksen näkökulmista. Koulutuksen ytimessä on kestävään kehitykseen perustuva teknologian hyödyntäminen ja kestävän kehityksen ratkaisuihin painottuvan liiketoiminnan edistäminen. Monialainen kestävän kehityksen ja kiertotalouden painotuksiin rakentuva tuotantotalouden koulutusohjelma vastaa kasvaviin tarpeisiin kouluttaa tuotantotalouden asiantuntijoita, jotka pystyvät vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin monenlaisissa ympäristöissä.
Tuotantotalouden diplomi-insinöörin opinnot sisältävät luentoja ja kirjallisuuteen perehtymistä, itsenäisiä harjoitustehtäviä ja ryhmätöinä tehtäviä harjoitustöitä. Projektinhallinta-, esiintymis- ja muiden tärkeiden työelämätaitojen oppiminen on integroitu pääaineopintoihin.
Tavoitteet
Diplomi-insinöörin tutkinnon (tuotantotalous) osaamistavoitteet:
Tutkinnon suoritettuaan opiskelija osaa soveltaa tuotantotalouden laaja-alaista osaamista ja tieteellistä lähestymistapaa ajankohtaisten ja monisyisten liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseen sekä hallita tuotannon ja/tai uusien tuotteiden, palvelujen ja prosessien kehittämisen keskeisiä prosesseja. Opiskelija pystyy toimimaan työelämässä erilaisissa alan asiantuntija-, kehittämis- ja johtamistehtävissä.
Opiskelija erikoistuu valitsemansa linjan mukaisesti ja laajentaa sovellusalueen tuntemustaan valitsemalla teknisen temaattisen kokonaisuuden tai sivuaineen. Opiskelija pystyy osallistumaan laaja-alaisesti eri teollisten ympäristöjen sekä organisaatioiden kehittämiseen liittyvien tuotantotaloudellisten haasteiden ratkaisemiseen sekä ottamaan osaa näihin liittyvään yhteiskunnalliseen keskusteluun ottaen huomioon sekä yritystoiminnan, asiakkaiden ja teknologian että yhteiskunnan ja ympäristön lainalaisuudet ja vaatimukset.
Osaamistavoitteet saavutettuaan opiskelijalla on edellytykset jatkotutkintoon johtavaan koulutukseen ja jatkuvaan oppimiseen.
Lähde: Opintopolku
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Diplomi-insinööri

Turun yliopisto
Kansainvälisen tutkimusyliopiston koulutustarjonta, mutta samalla kompakti kampus ja kodikas tunnelma ovat Turun yliopiston ehdottomia valttikortteja. Yliopisto tarjoaa yli 70 koulutusohjelmaa ja yli 130 oppiainetta 8 tiedekunnassa. Turun yliopistosta valmistuvat ovat luovia ja oma-aloitteisia asiantuntijoita, joille valmiit ratkaisut ja toimintamallit eivät...
Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä