Kandi- ja maisteriohjelmat

Musiikkiteknologia

Pituus
3+2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Syksyllä (joka toinen vuosi) katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Syksyllä (joka toinen vuosi) katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Musiikkiteknologia

Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian opinnoissa yhdistyvät musiikkiteknologian sekä luovan ja esittävän säveltaiteen opiskelu ja niiden tutkimus. Tutkintoon sisältyy opintoja muun muassa seuraavilla osa-alueilla:

  • elektroakustinen musiikki
  • äänitys ja äänituotanto
  • elokuva- ja pelimusiikki
  • media- ja äänitaide
  • digitaalitekniikan käyttö musiikin tekemisessä
  • live-äänentoisto
  • musiikkiteknologian työkalujen kehittäminen
  • musiikkiin liittyvät digitaaliset työkalut
  • äänitys- ja äänentoistotilanteiden vuorovaikutussuhteet ja työtavat

Musiikkiteknologia järjestää sekä pienryhmäopetusta että henkilökohtaista opetusta. Opinnot sisältävät studiotyöskentelyä, luentoja, työpajoja ja mestarikursseja. Opettajina vierailee säännöllisesti alan asiantuntijoita Suomesta ja ulkomailta. Aineryhmän yksi tärkeä yhteistyökumppani on Aalto-yliopiston medialaboratorio Sound in New Media. Yhteistyön ansiosta musiikkiteknologian opiskelijat voivat verkostoitua tämän yksikön opiskelijoiden kanssa ja osallistua sen järjestämille kursseille ja työpajoihin.

Opintojen tavoitteena on antaa opiskelijalle tiedot ja taidot toimia musiikillisena ja teknologisena asiantuntijana. Musiikkiteknologian koulutus valmistaa monenlaisiin ammatteihin, esimerkiksi eri musiikinlajien äänittäjäksi ja tuottajaksi, äänentoiston suunnittelijaksi, live-miksaajaksi, elokuva- ja pelimusiikin säveltäjäksi, musiikkilähtöiseksi äänitaiteilijaksi, elektroakustisen musiikin säveltäjäksi, digitaaliseksi muusikoksi, digitaalisten musiikkisoittimien suunnittelijaksi, digitaalisen äänisignaalin käsittelijäksi ja asiantuntijaksi tai musiikkiteknologian työkalujen kehittäjäksi. Musiikkiteknologian maisterin työnkuvia yhdistää musiikin eri tyylilajien, äänimateriaalin, äänen käyttäytymisen ja vaikutusten, musiikkiteknologien työkalujen ja työtapojen tuntemus, monipuolinen musiikin kuuntelu sekä kyky perustella omia taiteellisia valintojaan.

Musiikkiteknologian opiskelijavalinnat järjestetään vain joka toinen vuosi. 

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksyllä (joka toinen vuosi)

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi (Hakuaika 1). Opiskelijoita valitaan joka toinen vuosi.

Tutkinto / todistus

Musiikin kandidaatti ja maisteri

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
PL 30
00097 Taideyliopisto

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Perinteikäs Sibelius-Akatemia on suomalaisen musiikkikulttuurin kivijalka, jonka kulmakivinä toimivat opetus, tutkimus ja taiteellinen toiminta. Vuodesta 2013 Sibelius-Akatemia on ollut osa Taideyliopistoa. Sen kaikkea toimintaa yhdistää rakkaus musiikkiin ja tinkimätön tekemisen palo. Perustehtävämme on vaalia ja uudistaa musiikkikulttuuria. Olemme yksi Euroopan...

Lue lisää oppilaitoksesta Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu