Kandi- ja maisteriohjelmat

Musiikin johtaminen

Pituus
3+2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Musiikin johtaminen

Opiskele musiikin johtamista maailman nimekkäimpien kapellimestareiden johdolla yhdessä maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista. Työskentelet säännöllisesti harjoitusorkesterin, ammattilaulajista koostuvan kuoron ja Musiikkitalossa toimivien ammattiorkesterien kanssa. Näin saat tueksesi kaikki tarvitsemasi työkalut heti opiskelujen alkumetreiltä. Kouluttamamme orkesterin- ja kuoronjohtajat ovat luoneet näyttäviä uria maailman huippuorkestereissa ja kuoroissa.

Musiikin johtamisen 5,5-vuotisessa koulutuksessa voi hakea seuraaviin pääaineisiin:

  • Orkesterinjohto
  • Puhallinorkesterinjohto
  • Kuoronjohto

Pääset johtamaan harjoitusorkesteria tai -kuoroa viikoittain ja työskentelyäsi videoidaan. Yhteisillä palautetunneilla pääset vaihtamaan ajatuksia ja ideoita muiden opiskelijoiden ja ohjaavien opettajien kanssa. Säännöllinen yhteistyö koti- ja ulkomaisten ammattiorkestereiden kanssa toimii siltana opintojen ja työelämän välillä. Nämä työskentelytavat tekevät koulutuksestamme kansainvälisestikin katsottuna ainutlaatuisen.

Opiskelet monipuolisesti musiikin teoriaa ja käytännön johtamisen aineita. Tavoitteisiisi räätälöidyt opinnot antavat valmiudet työskennellä vaativissa tehtävissä musiikin kentällä.

Voit myös valita opintojaksoja Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Orkesterinjohto

Orkesterijohdon opiskelijana tärkein työkalusi on harjoitusorkesteri, “kapubändi”, joka on käytettävissäsi keskimäärin kaksi kertaa viikossa. Pääset vuosittain johtamaan myös kotimaisia orkestereita. Opinnoissasi tutustut laajasti sekä orkesterimusiikkikirjallisuuteen, tyylien erityispiirteisiin ja tulkintatapoihin että musiikkiteatteriin kuten oopperaan, balettiin ja musiikkinäytelmiin. Osana orkesterinjohtajan ammattitaitoa perehdyt myös kapellimestarin hallinnollisiin tehtäviin.

Puhallinorkesterinjohto

Voit opiskella joko yleistä puhallinorkesterinjohtoa tai valita sotilaskapellimestarin suuntautumisvaihtoehdon. Opinnoissa perehdyt puhallinorkesterikirjallisuuden vaativimpiiin teoksiin ja niiden edellyttämään johtamistekniikoihin, ohjelmiston eri tyyleihin, erityispiirteisiin ja tulkintatapoihin. Pääset säännöllisesti työskentelemään vaihtelevien kokoonpanojen kanssa. Viikoittaisena työkalunasi on 12-17 hengen harjoitusorkesteri,”puhallinkapubändi”. Tämän lisäksi luokka vierailee johtamassa Puolustusvoimien sotilassoittokuntia eri puolilla Suomea.

Kuoronjohto

Sibelius-Akatemian 16-henkinen vokaaliyhtye “Vokis” toimii kuoronjohdon opiskelijan harjoitus- ja tutkintokonserttien instrumenttina. Esiinnyt Vokiksen kanssa 3-4 kertaa vuodessa. Opinnoissasi perehdyt kuoromusiikin historiaan, kuorokirjallisuuteen 1300-luvulta nykyaikaan, vaativimpien teosten edellyttämään johtamistekniikkaan, kuoromusiikin eri tyylikausien äänenmuodostustekniikoihin ja eri kuoromuotojen ohjelmistojen ja äänenmuodostuksen erityispiirteisiin ja vieraiden kielten ääntämiskäytäntöihin.

 Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi (Hakuaika 1).

Tutkinto / todistus

Musiikin kandidaatti ja maisteri

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
PL 30
00097 Taideyliopisto

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Perinteikäs Sibelius-Akatemia on suomalaisen musiikkikulttuurin kivijalka, jonka kulmakivinä toimivat opetus, tutkimus ja taiteellinen toiminta. Vuodesta 2013 Sibelius-Akatemia on ollut osa Taideyliopistoa. Sen kaikkea toimintaa yhdistää rakkaus musiikkiin ja tinkimätön tekemisen palo. Perustehtävämme on vaalia ja uudistaa musiikkikulttuuria. Olemme yksi Euroopan...

Lue lisää oppilaitoksesta Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu