Kandi- ja maisteriohjelmat

Psykologia

Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Katso lisätietoja oppilaitoksen sivuilta

Psykologia

Psykologia

Miten ihmisen käyttäytyminen yksilönä ja yhteisön jäsenenä kehittyy muuttuvassa, teknologiavälitteisessä maailmassa? Miten varmistetaan ihmisten hyvinvointi niin töissä kuin vapaa-ajalla? Millaista tukea lapsi ja nuori tarvitsevat kehittyäkseen tasapainoisiksi aikuisiksi? Miten psyykkisiä häiriöitä voidaan hoitaa psykologisin interventioin? 

 • Voit opiskella psykologiaa maisterin- ja tohtorin tutkintoon nyt myös Oulussa.
 • Saat laaja-alaiset valmiudet työllistyä psykologin perinteisten kliinisten tehtävien lisäksi yritysten henkilöstö- ja työhyvinvoinnin tehtäviin.
 • Kaksi painoalaa: työhyvinvointi ja muuttuva työelämä sekä lasten ja nuorten sosioemotionaaliset häiriöt ja niihin liittyvät psykologiset interventiot.

Psykologian maisterintutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet toimia erilaisissa psykologin tehtävissä psykologian eri alueilla, esimerkiksi aikuisten tai lasten mielenterveyden, työhyvinvoinnin, neuropsykologisten kysymysten ja henkilöstötehtävien parissa. 

Psykologian koulutusohjelma on monipuolinen, ja erilaisilla kurssivalinnoilla voit painottaa opintojasi esimerkiksi työhyvinvointiin, pitenevien työurien ja teknologian käytön vaikutuksiin tai vaikkapa lapsuuden ja nuoruuden sosioemotionaaliseen kehitykseen ja sen tukemiseen.

Työhyvinvoinnin asiantuntijaksi

Oulun yliopiston psykologian koulutuksen painotus hyvinvointiin, ikääntyvään väestöön ja teknologiaan on omaleimainen. Ikääntyvä väestö, pidentyvät työurat, kiristyvät työelämän vaatimukset sekä teknologian käytön lisääntyminen haastavat ihmismieltä ja mielenterveyttä.

Oulun yliopistossa tarjottavassa psykologian koulutuksessa keskitytään työ- ja organisaatiopsykologian peruskysymysten ohella työhyvinvointiin ja hyvinvoinnin psykologiaan sekä käsitellään työssä jaksamista ja ikääntymisen ja teknologian asettamia haasteita ja mahdollisuuksia.

Lapsen ja nuoren kehityksen asiantuntijaksi

Lasten ja nuorten sosioemotionaalisten ongelmien ymmärtäminen ja hoitaminen psykologisten interventioiden kautta on painoalue uudessa psykologian tutkinto-ohjelmassa. Osaajille tällä erikoistumisalueella on valtakunnallinen tarve.

Monialaisuus tukee koulutusta

Teknologiaan liittyvä painotus on Oulun yliopiston vahvan teknologian tutkimuksen ja opetuksen vuoksi luonteva. Opiskelijoille on tarjolla kursseja teknologian vaikutuksesta ihmiseen, ihmisestä teknologian käyttäjänä sekä e-terveydestä. Näissä käsitellään esimerkiksi sosiaalisen median vaikutuksia lapsiin ja nuoriin sekä erilaisia elektronisia ja mobiiliteknologiaan perustuvia sovelluksia osana lasten ja nuorten sosioemotionaalisten ongelmien hoitoa. Monitieteinen yliopisto tarjoaa mahdollisuuksia tutkinnon täydentämiseen muiden tiedekuntien ja oppiaineiden tarjoamista opinnoista.

Valmistuttuasi ammattinimikkeesi voi olla:

 • laillistettu psykologi
 • työterveyspsykologi
 • koulupsykologi
 • henkilöstöasiantuntija

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

 • Lähiopetus
 • Oulu
 • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

 • Psykologian kandidaatti
 • Psykologian maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Psykologia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Oulun yliopisto | University of Oulu
Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Monitieteinen osaamisemme keskittyy etenkin teknologiaan, terveyteen ja kulttuuriin sekä muutoksiin pohjoisessa elinympäristössä. Yliopistossa työskentelee 3000 oman alansa ammattilaista ja opiskelee yli 13 000 opiskelijaa. Perus- ja jatkotutkintoon tähtäävät koulutukset sekä...

Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu