Itsenäiset maisteriohjelmat

Viestinnän maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Viestinnän maisteriohjelma

Kolme ihmistä nauraa

Jyväskylän yliopistossa voit syventää osaamistasi viestinnän alalla ja opiskella laaja-alaiseksi viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijaksi. Akateemista viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntemusta tarvitaan monilla aloilla ja yhteiskunnan osa-alueilla, joten osaajille riittää töitä sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Jyväskylän yliopistossa viestintä-oppiaineen erityisinä tarkastelukohteina ovat vuorovaikutus työelämässä ja yhteiskunnallisissa yhteyksissä. Oppiaineessa opiskellaan ja tutkitaan esimerkiksi työelämän vuorovaikutussuhteita ja tiimejä, ryhmäviestintää, digitaalisia viestintäympäristöjä, organisaatioviestintää, työyhteisöjen vuorovaikutusta, johtamisviestintää sekä vuorovaikutuksen eettisiä kysymyksiä. Opetuksemme perustuu tutkimustietoon, jota opitaan myös soveltamaan työelämään kytkeytyvillä kursseilla.

Viestinnän maisteriohjelma koostuu viestinnän täydentävistä ja syventävistä opinnoista sekä vapaasti valittavista opinnoista. Vapaasti valittavat opintosi voit valita Jyväskylän yliopiston laajasta ja monipuolisesta tarjonnasta. Viestinnän maisteriohjelman opintoihin kuuluu kursseja vuorovaikutussuhteista, ryhmien, tiimien ja organisaatioiden viestinnästä, teknologiavälitteisestä vuorovaikutuksesta, johtamisviestinnästä ja vuorovaikutusosaamisesta. Syventävissä opinnoissa syvennetään viestinnän asiantuntemusta keskittymällä viestinnän ja vuorovaikutuksen kehittämiseen ja tutkimiseen eri näkökulmista.

Viestinnän opinnoissa on useita opintojaksoja, jotka kytkeytyvät tiiviisti työelämään. Profiloitumistasi tukevat esimerkiksi seuraavat opintojaksot: Työssä oppiminen (eli työskentely/työharjoittelu viestinnän asiantuntijatehtävissä), Viestintäprofessiot (eli viestinnän asiantuntijuusalueisiin tutustuminen yhteistyökumppanille toteutettavan projektin kautta) sekä Asiantuntemuksen arviointi (eli osaamista esittelevä näyteportfolio).

Viestinnän opiskelu koostuu monipuolisista työtavoista: ryhmä- ja projektitöistä, osallistavista luennoista, harjoituksista, seminaareista, esseistä, erilaisista analysointi- ja oppimistehtävistä sekä kirjatenteistä. Suurin osa opiskelusta vaatii läsnäoloa. Opintojaksot sisältävät kuitenkin myös tehtäviä ja ryhmätöitä, joita voit tehdä haluamastasi paikasta käsin. Myös maisterintutkielmaa tehdessäsi voit hyödyntää etäohjausta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Viestinnän maisteriohjelmaan valitaan kymmenen uutta opiskelijaa suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Viestinnän maisteriohjelma? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu