Kandi- ja maisteriohjelmat

Tieto- ja ohjelmistotekniikka

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Tieto- ja ohjelmistotekniikka

Tieto- ja ohjelmistotekniikan koulutusohjelmassa opiskellaan luomaan ratkaisuja inhimillisen elämän ja tekniikan rajapinnoille. Kun opit tarkastelemaan asioita ja ilmiöitä erilaisista viitekehyksistä, ajattelusi muovautuu joustavaksi ja kehityt kysytyksi tekijäksi työmarkkinoille.

Koulutus yhdistää tietotekniikan itse valittavaan ihmistieteiden alaan, kuten psykologiaan, liikunta- ja terveystieteisiin, musiikkiin, kulttuurin ja taiteisiin, pedagogiikkaan, peliteknologiaan, aivotutkimukseen, viestintään tai johonkin muuhun Jyväskylän yliopiston lukuisista vaihtoehdoista. Valitsemalla tietotekniikan rinnalle itsellesi merkityksellisen oppiaineen luot omannäköisen opintopolun ja osaamista, jota työelämässä tarvitaan.

Teknologia muuttaa yhteiskuntaa nyt nopeammin kuin koskaan aiemmin, ja kaikki inhimilliset alat ovat osallisia muutoksessa. Jyväskylän yliopiston tieto- ja ohjelmistotekniikan ohjelma vastaa muutokseen yhdistämällä tekniikan inhimillisiin aloihin. Laaja-alainen ymmärrys on välttämätöntä, sillä tietotekniikkaa kehitetään ihmisten tarpeisiin ja ihmisten käytettäväksi.

Tietotekniikan ja inhimillisten alojen opintojen yhdistelmä yhdessä matematiikan peruskurssien kanssa valmistavat tarkastelemaan asioita useista eri näkökulmista. IT-järjestelmien suunnittelussa eri tavoitteet saattavat vaikuttaa jopa ristiriitaisilta, mutta ymmärrys niiden taustalla vaikuttavista tekijöistä luo joustavuutta ja ratkaisukeskeisyyttä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Tutkinto / todistus

Diplomi-insinööri, Tekniikan kandidaatti

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu