Itsenäiset maisteriohjelmat

Solu- ja molekyylibiologian maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Solu- ja molekyylibiologian maisteriohjelma

Solu- ja molekyylibiologiasta valmistuneet maisterit työskentelevät usein tutkijoina tai opettajina yliopistossa tai tutkimuslaitoksissa. Solu- ja molekyylibiologian osaamisella on käyttöä myös lääketieteen, ekologian, ympäristötieteen ja liikuntatieteiden aloilla.

Koulutuksen tavoite

Solu- ja molekyylibiologian opinnoissa perehdyt solujen, virusten ja solun makromolekyylien rakenteeseen ja toimintaan. Koulutus antaa sinulle vahvat perustiedot biokemiasta, molekyylibiologiasta, solubiologiasta, mikrobiologiasta sekä geeni- ja biotekniikasta.

Koulutus antaa sinulle perusvalmiudet arvioida, käyttää ja tuottaa solu- ja molekyylibiologian tutkimustietoa. Alan maistereilla on mahdollisuus jatkaa esimerkiksi solubiologian, molekyylibiologian, genetiikan, mikrobiologian tai biolääketieteen alojen tohtoriohjelmissa tai toimia asiantuntijana alan tuotekehityksen, kaupan ja teollisuuden palveluksessa tai julkishallinnon asiantuntijatehtävissä. Valmistuttuasi tunnet hyvän tieteellisen käytännön periaatteet, osaat toimia niiden mukaisesti, osaat projektihallintaa ja ongelmaratkaisua. Osaat myös toimia monitieteellisissä, monikulttuurisissa ja moniammatillisissa työryhmissä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Solu – ja molekyylibiologian maisteriohjelmaan valitaan 10 uutta opiskelijaa suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu