Itsenäiset maisteriohjelmat

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa -maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa -maisteriohjelma

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa (KUMU) tutkii ihmisiä, yhteisöjä ja kulttuureja etnologian, antropologian ja kulttuuripolitiikan näkökulmista. Tutkinto-ohjelma yhdistää ainutlaatuisella tavalla humanistista ja yhteiskuntatieteellistä tutkimusta. Erilaisia kulttuurisia, yhteiskunnallisia ja globaaleja ilmiöitä opitaan ymmärtämään haastattelemalla ja havainnoimalla ihmisiä, tutkimalla arkistoja, mediaa ja verkkoa sekä analysoimalla puhetta, tekstiä ja tilastoja. Tutkinto-ohjelmaa kiinnostavat kaikenlaiset kulttuuriset ilmiöt, kuten traditiot, rituaalit, taide, media, digitalisaatio, arki, yhteisöt ja elämäntavat sekä kulttuuria ja taidetta koskeva politiikka, hallinto, päätöksenteko ja talous. KUMU ei myöskään kaihda yhteisöllisiä ja yhteiskunnallisia käsitellä haasteita, kuten ilmastonmuutosta ja ympäristöongelmia, sosiaalista eriarvoisuutta, köyhyyttä, riippuvuuksia, osattomuutta, väkivaltaa, konflikteja tai kulttuuriin kohdistuvia leikkauksia.

Maisterintutkinnon suoritettuasi sinusta tulee filosofian maisteri (FM). Hallitset etnologian, antropologian ja kulttuuripolitiikan keskeiset tiedolliset ja taidolliset sisällöt. Tunnistat osaamisesi ja osaat reflektoida taitosi. Kykenet tuottamaan tuottaa uutta tietoa ja toimimaan oman alasi kehittäjänä kulttuurisesti, sosiaalisesti ja ammatillisesti ja kielellisesti moninaisissa ympäristöissä. Osaat ajatella kriittisesti ja analyyttisesti, asettaa ja ratkaista tutkimuksellisia ongelmia sekä hankkia tietoa ja soveltaa sitä oman alasi työtehtävissä. Osaat toimia asiantuntijatehtävissä ja käyttää eettistä harkintaa niihin liittyen. Omaat lisäksi kokemusta projektityön tekemisestä sekä taidon viestiä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa -maisteriohjelmaan valitaan kahdeksan uutta opiskelijaa suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu