Kandi- ja maisteriohjelmat

Kirjallisuus

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Kirjallisuus

Oletko kiinnostunut tekstien merkityksistä ja siitä, millä tavoin ne vaikuttavat lukijaansa ja ympäröivään yhteisöönsä? Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden opinnot tarjoavat sinulle valmiudet työskennellä lukemisen ja kirjoittamisen monialaisena asiantuntijana.

Kirjallisuuden opinnoissa korostuu nykykirjallisuuden tutkimus, mutta samalla tutustut kirjallisuuden klassikoihin. Opit myös kirjallisuuden lähialueista, kuten kuvallisesta ja äänellisestä kulttuurista. Opinnoissasi perehdyt kirjallisuustieteen perusteisiin, tekstien analyysiin sekä kirjallisuuden tutkimuksen erilaisiin suuntauksiin. Tutustut kirjallisuuden tyylikausiin ja lajeihin, kirjallisuuden historiaan ja poliittisuuteen sekä kirjallisuuden ja yhteiskunnan välisiin yhteyksiin. Sinulle kertyy vahva tietämys kirjallisuustieteen teorioista ja menetelmistä sekä niiden soveltamisesta tekstien tulkintaan.

Kirjoittaminen on kirjallisuuden syventävien opintojen linja, jonka voit valita opinnoissasi maisterivaiheessa. Kirjoittamisen syventävissä opinnoissa kohtaavat luova kirjoittaminen, kirjoittamisen pedagogia ja tutkimus. Opinnoissa painottuu kirjoittamalla luotu suhde kirjallisuuteen sekä erikoistuminen johonkin kirjoittamisen aihepiiriin.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti
Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu