Kandi- ja maisteriohjelmat

Kielitietoisuutta ja monikielisyyttä tukeva opettajankoulutus

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Kielitietoisuutta ja monikielisyyttä tukeva opettajankoulutus

Oletko kiinnostunut kielistä ja kulttuureista? Haaveiletko opetus-, suunnittelu-, koordinointi- tai tutkimustehtävistä, joissa työskennellään monikielisyyden ja monikulttuurisuuden parissa? Kiinnostaako varhainen kielenopetus tai kielirikasteinen opetus? Haluatko kaksoiskelpoisuuteen johtavan tutkinnon, jonka saatuasi voit työskennellä niin alakoulussa, yhtenäiskoulussa kuin koulutuksen ylemmillä asteilla?

KiMo eli Kielitietoisuutta ja monikielisyyttä tukeva opettajankoulutus, kandidaatti- ja maisteriohjelma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden perehtyä laajasti kieliin, kielitietoisuuteen, monikielisyyteen, monikulttuurisuuteen opetuksessa ja saada sitä kautta valmiuksia toimia monenlaisissa opetustehtävissä eri koulutusasteilla sekä muissa alan asiantuntijatehtävissä.

Opinnot koostuvat kieliaineen (ruotsi, englanti, saksa, ranska tai venäjä) opinnoista, opettajan pedagogisista opinnoista, luokanopettajan monialaisista opinnoista sekä monikielisyyttä ja kielitietoisuutta laajasti käsittelevistä KiMo-opinnoista. Koulutukseen valitaan yhteensä 10 hakijaa.

Tavoitteet

Koulut tarvitsevat tulevaisuudessa yhä enemmän kielitietoisia, monikielisyyteen ja monikulttuurisuuteen perehtyneitä opettajia sekä asiantuntijoita suunnittelu- ja koordinointitehtäviin. KiMo-koulutuksessa saat kelpoisuuden sekä luokan- että kielten aineenopettajan, luokanopettajan että kaksikielisen opetuksen opettajan tehtäviin sekä ainutlaatuiset valmiudet toimia myös muissa koulutuksen asiantuntijatehtävissä, joissa tarvitaan laajaa monikielisyys- ja monikulttuurisuusosaamista.

Koulutuksen erityisyys on myös se, että osa KiMo-opinnoista opiskellaan monialaisessa ryhmässä, johon kuuluu kielten opiskelijoiden lisäksi varhaiskasvatuksen ja luokanopettajakoulutuksen opiskelijoita. Tämä tarjoaa mahdollisuuden tarkastella monipuolisesti eri koulutusasteiden erityispiirteitä ja valmistaa työelämässä tehtävään monialaiseen yhteistyöhön. Koulutuksessa voit myös harjoitella perusopetuksen monikielisissä ja -kulttuurisissa luokissa ja/tai ryhmissä.

Sisältö

Opinnot koostuvat

  • kieliaineen (ruotsi, englanti, saksa, ranska tai venäjä) perus- aine- ja syventävistä opinnoista,
  • kielten oppimiseen ja opettamiseen perehdyttävistä opinnoista
  • opettajan pedagogisista opinnoista,
  • perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaisista opinnoista sekä
  • monikielisyyteentä ja kielitietoisuuteenta laajoina ilmiöinä perehdytävistä KiMo-opinnoista.

Kieliopintojen painopiste on nykykielessä ja sen oppimisessa ja käytössä ja opettajaopinnoissa perehdytään niin kielen opettamiseen eri koulutusasteilla kuin luokanopettajana toimimiseen. KiMo-opinnot nivoutuvat kieli- ja opettajaopintoihin, ja niissä käsitellään laajasti monikielisyyttä, monikulttuurisuutta ja kielitietoisuutta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Kielitietoisuutta ja monikielisyyttä tukevan opettajankoulutuksen kandidaatti- ja maisteriohjelmaan valitaan 10 uutta opiskelijaa.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu