Kandi- ja maisteriohjelmat

Fysiikka (fysiikan aineenopettaja)

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Fysiikka (fysiikan aineenopettaja)

Kandidaattivaiheessa opiskelet mekaniikkaa, sähkö- ja lämpöoppia, modernia fysiikkaa, kvanttimekaniikkaa ja suhteellisuusteoriaa sekä fysiikan kokeellisia ja laskennallisia menetelmiä. Opiskelet fysiikan rinnalla matematiikkaa ja kasvatustieteitä sekä valintasi mukaan muita luonnontieteitä tai muiden tiedekuntien opintokokonaisuuksia, kuten tietotekniikkaa.

Fysiikan aineenopettajan koulutukseen kuuluu toisen koulussa opetettavan aineen opintoja. Fysiikkaa tukeviksi oppiaineiksi suositellaan peruskouluissa ja lukiossa opetettavia aineita, kuten matematiikkaa, tietotekniikkaa, kemiaa, biologiaa, tai vaikka musiikkia, liikuntaa ja psykologiaa. Valinnan saat tehdä itse! Opintojen alussa voit hakea fysiikan kandi- ja maisteriohjelmaan ilman opettajasuuntautumista, mikäli huomaat olevasi enemmän kiinnostunut fysiikan sisältöihin syventymisestä.

Maisterivaiheessa syvennyt valitsemiesi fysiikan aihepiirien lisäksi fysiikan opettamiseen ja oppimiseen liittyviin ilmiöihin ja haasteisiin.  Opinnot päättävä pro gradu -tutkielmasi voi keskittyä joko fysiikan opetukseen tai johonkin laitoksen fysiikan tutkimusryhmien tutkimusaiheisiin. Opintoihisi kuuluvat asijoittuvat sekä kandidaatti- että maisterivaiheeseen. Näissä opinnoissa keskitytään fysiikan oppimisen ja opettamisen lisäksi muihin, yleisiin kasvatustieteen ilmiöihin. Pedagogisiin opintoihin kuuluvat opetusharjoittelut suoritat pääasiassa yliopiston normaalikoululla kokeneiden opettajien ohjauksessa. Käytännön opetuskokemusta voit hankkia myös toimimalla fysiikan laitoksella opetusassistenttina.

Sopivilla kurssivalinnoilla hankit aineenopettajan kelpoisuuden ohella myös fyysikon pätevyyden. Näiden pätevyyksien yhdistelmä mahdollistaa monipuolisen työuran, sillä opettajan pedagogisista opinnoista on hyötyä muillekin kuin kouluopettajille; opettajaopintoja arvostavat myös asiantuntijaorganisaatiot ja teollisuuden työnantajat. Aineenopettajan pedagogisiin opintoihin valitaan soveltuvuuskokeen kautta.

Fysiikan opiskelu on monipuolista ja hyvin oppijalähtöistä: opiskelet osallistumalla pienryhmä- ja tiimityöskentelyyn, ratkomalla ongelmia kynällä, paperilla ja tietokoneella, koodaamalla, suunnittelemalla ja toteuttamalla mittauksia laboratorioissa ja toteuttamalla pieniä projekteja. Fysiikan opiskelijana pääset jo varhaisessa vaiheessa mukaan innostavaan tiedeyhteisöön ja osalliseksi fysiikan laitoksen yhteisöllistä toimintakulttuuria. Osan opinnoista voit hyvin suorittaa myös ulkomailla.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu