Itsenäiset maisteriohjelmat

Fysiikan aineenopettajan maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Fysiikan aineenopettajan maisteriohjelma

Kolme ihmistä nauraa

Opettajiksi opiskeleville suositellaan valinnaisia opintoja sellaisista aineista, joita opetetaan yläkoulussa ja lukiossa. Tavallisimmin oppiaineiksi valitaan matematiikka, tietotekniikka ja/tai kemia, mutta myös musiikki, liikunta ja psykologiakin ovat mahdollisia valintoja. Maisteriopintoihin voit sisällyttää vapaavalintaisia opintoja oman mielenkiintosi ja tavoitteidesi mukaisesti. Usein opintoihin liittyy myös opiskelujakso ulkomaisessa yliopistossa tai tutkimuslaitoksessa.

Fysiikka opiskellaan monipuolisesti; itseopiskelulla, ratkomalla ongelmia kynällä, paperilla ja tietokoneella, osallistumalla pienryhmä- ja tiimityöskentelyyn, suunnittelemalla ja toteuttamalla mittauksia laboratorioissa, sekä osallistumalla erilaisiin opetustilanteisiin. Fysiikan opiskelijana pääset lisäksi jo varhaisessa vaiheessa mukaan innostavaan tiedeyhteisöön ja osalliseksi fysiikan laitoksen yhteisöllistä toimintakulttuuria. Voit saada opetuskokemusta myös toimimalla fysiikan laitoksella opetusassistenttina.

Tavoitteet

Fysiikan opettajan tutkinto antaa laaja-alaisen pätevyyden toimia peruskoulun, lukion, ammattioppilaitosten ja aikuiskoulutuksen fysiikan opettajana. Sisällyttämällä tutkintoosi aineopintotasoiset opinnot esimerkiksi matematiikassa ja kemiassa saat pätevyyden toimia myös näiden aineiden opettajana. Koulutus antaa sinulle valmiudet suunnitella ja toteuttaa opetusta ammattimaisesti ja kehittää jatkuvasti itseäsi kasvattajana ja opettajana. Opettajankoulutuksessa painotetaan aktiivisen kansalaisuuden, yhteiskunnallisen tasa-arvon, osallistavan kasvatuksen ja monikulttuurisuuden ymmärtämisen arvoja.

Kun olet suorittanut maisterin tutkinnon, sinulla on laajat yleistiedot fysiikasta ja hallitset syvällisesti oman erikoistumisalasi tiedot ja menetelmät sekä tunnet sen ajankohtaiset tutkimuskysymykset. Kykenet kriittisesti arvioimaan ja soveltamaan alasi tietoa ja hallitset omaan alaasi liittyvän kirjallisen ja suullisen viestinnän.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Fysiikan aineenopettajan maisteriohjelmaan valitaan 5 uutta opiskelijaa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Fysiikan aineenopettajan maisteriohjelma? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu