Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Joensuu
Kandiohjelmat

Oikeustiede

Tavoite

Oikeustieteellisen alan tutkinnot (oikeusnotaari ja oikeustieteen maisteri) tuottavat kelpoisuuden tuomarin tehtäviin ja vastaaviin muihin yleisjuristitutkintoa edellyttäviin ammatteihin (esimerkiksi syyttäjä ja asianajaja). Yleisjuristitutkinnoissa (ON/OTM) perehdytään kattavasti ja monipuolisesti kaikkiin keskeisiin oikeudenaloihin. Tutkinnoissa ei ole pääaineita eikä sivuaineita.

Opintojen rakenne

Oikeustieteellisen alan tutkinnot (ON, OTM) koostuvat pääosin pakollisista opinnoista. Oikeusnotaarin tutkintoon sisältyy 20 op kieli- ja viestintäopintoja sekä 159 op perus- ja aineopintoja. Oikeustieteen maisterin tutkintoon kuuluu 80 op syventäviä opintoja, 5 op kieliopintoja sekä 35 op valinnaisia opintoja.

Syventävät opinnot koostuvat OTM-tutkielmasta (40 op), teoria- ja menetelmäopinnoista (20 op) sekä erikoistumisopinnoista (20 op). Erikoistumisopintoihin suoritetaan vähintään 20 opintopistettä tutkielman kirjoittamista tukevia opintoja. Vapaasti valittavat opinnot voivat olla oikeustieteen opintoja, monitieteisiä opintoja tai muualla suoritettuja opintoja.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Oikeusnotaari ja oikeustieteen maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 500, ja yliopisto työllistää lähes 2 700 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio