Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Joensuu
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Oikeustiede

Tavoite

Oikeustieteellisen alan tutkinnot (oikeusnotaari ja oikeustieteen maisteri) tuottavat kelpoisuuden tuomarin tehtäviin ja vastaaviin muihin yleisjuristitutkintoa edellyttäviin ammatteihin (esimerkiksi syyttäjä ja asianajaja). Yleisjuristitutkinnoissa (ON/OTM) perehdytään kattavasti ja monipuolisesti kaikkiin keskeisiin oikeudenaloihin. Tutkinnoissa ei ole pääaineita eikä sivuaineita.

Opintojen rakenne

Oikeustieteellisen alan tutkinnot (ON, OTM) koostuvat pääosin pakollisista opinnoista. Oikeusnotaarin tutkintoon sisältyy 20 op kieli- ja viestintäopintoja sekä 159 op perus- ja aineopintoja. Oikeustieteen maisterin tutkintoon kuuluu 80 op syventäviä opintoja, 5 op kieliopintoja sekä 35 op valinnaisia opintoja.

Syventävät opinnot koostuvat OTM-tutkielmasta (40 op), teoria- ja menetelmäopinnoista (20 op) sekä erikoistumisopinnoista (20 op). Erikoistumisopintoihin suoritetaan vähintään 20 opintopistettä tutkielman kirjoittamista tukevia opintoja. Vapaasti valittavat opinnot voivat olla oikeustieteen opintoja, monitieteisiä opintoja tai muualla suoritettuja opintoja.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Oikeusnotaari ja oikeustieteen maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 000, ja yliopisto työllistää lähes 2 800 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio


Saatat olla kiinnostunut myös näistä: