Itsenäiset maisteriohjelmat

Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja johtamisen maisteriohjelma

Helsingin yliopisto, paikassa Helsinki
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja johtamisen maisteriohjelma

Kiinnostavatko sosiaali- ja terveyspalvelujen ja -järjestelmään liittyvät ajankohtaiset kysymykset sinua? Haluaisitko kehittää sosiaali- ja terveyspalveluja toimivimmiksi ja tasa-arvoisemmiksi tai hyödyntää tiedolla johtamista työssäsi? Oletko kiinnostunut sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän laaja-alaisesta ymmärtämisestä, tutkimisesta ja kehittämisestä? Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja johtamisen maisteriohjelma on tarkoitettu sinulle, jos olet suorittanut sosiaali- tai terveysalan alemman korkeakoulututkinnon tai tarvitset oman asiantuntijuutesi lisäksi sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän tuntemusta. 

Ohjelma on monitieteinen ja se toteutetaan Helsingin yliopiston lääketieteellisen ja valtiotieteellisen tiedekunnan yhteistyönä. Ohjelma perustuu tutkittuun tietoon ja analyyttiseen lähestymistapaan. Ohjelmassa voit valita tutkimus- tai johtamispainotuksen. Ohjelman suorittaminen vaatii kokopäiväistä ja osittain paikan päällä tapahtuvaa opiskelua.  

Ohjelmassa saat laaja-alaisen ja teoreettisen tietopohjan esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmien erilaisista rakenteista, eriarvoisuuteen vaikuttavista tekijöistä sekä palvelujen oikeudellisista ja taloudellisista reunaehdoista. Pääset mukaan innovoimaan, kehittämään ja arvioimaan sosiaali- ja terveyspalveluja opiskelemalla digitalisaatiota, palveluintegraatiota ja palvelumuotoilua. Ohjelmassa opiskelet myös sosiaali- ja terveysalan keskeisiä tutkimusmetodeja ja tutustut erilaisiin tutkimusalueisiin, jotta hallitset sosiaali- ja terveysalan tutkimuspohjaisen kehittämisen, tiedon kriittisen arvioinnin ja tiedolla johtamisen. Johtamisopinnot antavat tukea esimiestehtäviin. Opiskeltavia työelämätaitoja ovat muun muassa projektinhallinta sekä suullinen ja kirjallinen ilmaisu ja viestintä.  

Opetuksessa painotetaan ryhmissä tehtävää työtä ja vuorovaikutuksellisuutta. Ohjelmassa on mukana ulkopuolisen rahoituksen saaneita sosiaali- ja terveysalan tutkimushankkeita sekä käytännön kentällä ja palvelujärjestelmän uudistamisessa mukana olevia ammattilaisia.  

Uramahdollisuudet

Maisterina sinulla on mahdollisuudet soveltaa osaamistasi esimerkiksi:  

  • Sote-järjestäjien asiantuntija- ja johtotehtävissä
  • Julkisten ja yksityisten sote-tuottajien suunnittelu- ja johtotehtävissä  
  • Alueellisten sote-tuottajien organisaatioissa  
  • Ministeriöissä ja asiantuntijalaitoksissa  
  • Kolmannen sektorin järjestöissä
  • Sosiaali- ja terveysalan tutkijana   

Maisteriohjelma opettaa tarkastelemaan sosiaali- ja terveyspalveluita kokonaisuutena, arvioimaan niitä kriittisesti ja kehittämään toimivampia palveluja. Opiskelijana sinun omat tavoitteesi ja vahvuusalueesi suuntaavat työelämään sijoittumista. 

Pätevyys

Maisteriopinnot (120 op) suoritettuasi valmistut valtiotieteiden maisteriksi (VTM). Tutkinto antaa pätevyyden ylempää korkeakoulututkintoa edellyttäviin tehtäviin erityisesti sosiaali- ja terveysalalla.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Valtiotieteiden maisteri

Helsingin yliopisto
Fabianinkatu 33
00014 Helsinki

Helsingin yliopisto 

Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja koulutustarjonnaltaan monipuolisin tiedekorkeakoulu, joka on perustettu vuonna 1640. Helsingin yliopisto tarjoaa yhteensä 31 kandi- ja 33 maisteriohjelmaa, joiden opetus on joko kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Lisäksi voit opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science....

Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu