Kandi- ja maisteriohjelmat

Rakennustekniikka

Aalto-yliopisto, paikassa Espoo
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Rakennustekniikka

Rakennustekniikan pääaineessa yhdistyvät insinööritieteiden matemaattinen ja tekninen pohja luovaan suunnitteluun ja johtamiseen. Aalto-yliopisto tarjoaa Suomessa kaikkein kansainvälisimmän ja uusimpaan tutkimukseen pohjautuvan rakennustekniikan opintokokonaisuuden. Ohjelmasta valmistuneilla on seuraavat valmiudet:

 • Hyvät matematiikan, fysiikan ja mekaniikan perustaidot. Tekniikan kandidaatilla on laaja-alaiset tiedot tekniikan alan perusteista ja valmiudet soveltaa insinööritieteiden menetelmiä uusissa luovissa yhteyksissä.
 • Laaja materiaalitietämys. Tekniikan kandidaatilla on perustavanlaatuinen ymmärrys kestävän kehityksen mukaisista materiaaleista; niiden ominaisuuksista, käyttäytymisestä ja vaikutuksista lopputuotteeseen.
 • Perustiedot rakennusten suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta sekä rakennushankkeiden johtamisesta.Tekniikan kandidaatti ymmärtää suunnittelussa huomioitavat yleiset vaatimukset, kuten rakenteiden lujuuden ja vakauden, paloturvallisuuden, hygienian, terveyden ja käyttöturvallisuuden perusvaatimukset. Hän osaa myös ottaa huomioon rakennusten ja rakenteiden ekologisen, taloudellisen ja esteettisen puolen.
 • Hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot. Rakennusalalla tehdään tiivistä yhteistyötä esimerkiksi arkkitehtien kanssa, ja opiskelija saakin alusta asti kokemusta monialaisissa tiimeissä työskentelystä.
 • Hyvät projektinjohtamistaidot. Tekniikan kandidaatti ymmärtää hyvien johtamistaitojen merkityksen alallaan, osaa käyttää niitä aktiivisesti sekä tiiminsä että muiden sidosryhmien kanssa ja pystyy siten johtamaan projektia aina suunnitteluvaiheesta toteutukseen.
 • Valmiudet maisteriopintoihin. Rakennustekniikan opinnot ovat erinomainen pohja jatko-opinnoille, erityisesti maisteriohjelmiin kuten Building Technology ja Geoengineering.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

 • Lähiopetus
 • Espoo
 • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Kevät

 • Lähiopetus
 • Espoo
 • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Aalto-yliopisto
Otakaari 1
02150 Espoo

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopistossa voit yhdistellä luovasti ja koota oman näköisen kokonaisuuden taiteen, tekniikan ja talouden aloilta. Aallosta löydät kattavan valikoiman kandidaatti, maisteri- ja tohtoriohjelmia kolmelta eri alalta. Aalto-yliopistossa tiedetään, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille...

Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu