Kandi- ja maisteriohjelmat

Energia- ja konetekniikka

Aalto-yliopisto, paikassa Espoo
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Energia- ja konetekniikka

Miten luodaan nollaenergiatalo, saastuttamaton risteilyalus tai kierrätysmateriaalia hyödyntävä tuote tulevaisuuden tarpeisiin? Entä miten auringon energia saadaan hyödynnettyä sekä sähkönä että lämpönä erilaisissa sovelluksissa? Sekä konetekniikassa että energian tuotannossa on niin Suomessa kuin maailmanlaajuisestikin paljon kehitettävää. Ala tarvitsee uudenlaisia osaajia, jotka uskaltavat yhdistää eri paikoista kerryttämäänsä tietoa ja osaamista jopa radikaalin luovalla tavalla. Aalto-yliopiston kannustavassa ja inspiroivassa ilmapiirissä rohkaistut luottamaan omiin ideoihisi, tuomaan niitä kuulluiksi ja kokeilemaan uusia ratkaisuja.

Kandidaatin tutkinto antaa erinomaiset valmiudet jatkaa opintoja energia- tai konetekniikan maisteriohjelmiin, jotka tähtäävät diplomi-insinöörin tutkintoon. Tekniikan kandidaatilla energia- ja konetekniikka pääaineenaan on seuraavat valmiudet:

 • Kyky suunnitella moderneja koneita. Opiskelija ymmärtää toiminnallisten, älykkäiden koneiden suunnitteluprosessin komponentteja ja järjestelmiä myöten.
 • Kestävyyden omaksuminen osaksi suunnittelu- ja valmistusmenetelmiä. Opiskelija osaa huomioida elinkaariajattelun ja kiertotalouden näkökulman muun muassa energiantuotannon, yhdyskuntarakentamisen ja koneiden suunnitteluprosesseissa sekä ymmärtää kyseisten alojen kasvavan roolin ympäristökysymyksissä.
 • Taito yhdistellä asioita luovasti ja soveltaa opittuja suunnittelu- ja valmistusmenetelmiä ratkaisujen löytämiseksi. Opiskelija osaa etsiä ratkaisuvaihtoehtoja koneiden suunnittelussa ja valmistuksessa sekä energiantuotannossa myös silloin, kun valmista ratkaisua ei ole.
 • Valmius analysoida insinöörityön metodeja, prosesseja, tuloksia ja vaikutuksia kriittisesti. Valmistuneet rohkenevat haastaa vanhoja metodeja ja prosesseja ja omalta osaltaan uudistaa alaa.
 • Tarvittavat luonnontieteiden, matematiikan ja tietotekniikan taidot. Valmistuneet osaavat käyttää energia- ja konetekniikan aloille ominaisia tietoteknisiä ohjelmistoja ja apuvälineitä sekä hallitsevat mekaniikan ja matematiikan perustaidot.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

 • Lähiopetus
 • Espoo
 • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Kevät

 • Lähiopetus
 • Espoo
 • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Aalto-yliopisto
Otakaari 1
02150 Espoo

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopistossa voit yhdistellä luovasti ja koota oman näköisen kokonaisuuden taiteen, tekniikan ja talouden aloilta. Aallosta löydät kattavan valikoiman kandidaatti, maisteri- ja tohtoriohjelmia kolmelta eri alalta. Aalto-yliopistossa tiedetään, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille...

Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu