Itsenäiset maisteriohjelmat

Dokumentaarinen elokuva - Elokuvataide, taiteen maisteri

Aalto-yliopisto, paikassa Espoo
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Erillishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Erillishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Dokumentaarinen elokuva - Elokuvataide, taiteen maisteri

Elokuvataiteen maisteriohjelman dokumentaarisen elokuvan pääaineen tavoitteena on kouluttaa innovatiivisia, kriittisiä ja analyyttisiä dokumentaarisen elokuvan tekijöitä toimimaan niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä. Opiskelijat oppivat ymmärtämään syvällisesti dokumentaarisen elokuvan historiaa ja käytäntöjä. Lisäksi pääaine kannustaa opiskelijoita muovaamaan dokumentaarisen elokuvan tulevaisuutta tarinankerronnan, taiteen ja tutkimuksen muotona.

Opiskelijat kehittyvät taiteilijoina ja tutkijoina luovan tutkimisen, käytännön työn ja yhteistyön kautta. He oppivat yhdistämään käytännön osaamisen ja käsitteellisen ajattelun, mikä kasvattaa heidän ammattitaitoaan ja tekee heistä dokumentaarisen elokuvan edelläkävijöitä.

Alan kehittäjäksi. Dokumentaarisen elokuvan pääaineen tavoitteena on kouluttaa näkemyksellisiä dokumentaarisen elokuvan ohjaajia ja luovia ammattilaisia, jotka kehittävät alaa ja sen mahdollisuuksia. Opiskelijat syventävät tarkkailun, tarinankerronnan ja taiteellisen ilmaisun taitojaan. He kehittävät työpajakursseilla ja harjoitustöiden kautta tyyliään dokumentaarisen elokuvan ohjaajina.

Taiteen tutkimus. Pääaineen opiskelijat kehittyvät dokumentaarisen elokuvan huippuosaajiksi, joilla on syvällinen yhteys alan uraauurtaviin taiteen tutkimuksen menetelmiin. Opiskelijat kokeilevat dokumentaarisen elokuvan nykyisiä ilmaisumuotoja ja perehtyvät sen historiaan, teoriaan ja etiikkaan, ja kehittävät tutkimusmetodeja taiteellisen toimintansa tutkimiseen. Opiskelijat saavat mahdollisuuden ohjata maisteriopintojen lopputyöelokuvan, mikä on heille arvokas tilaisuus kehittää ammattitaitoa ja osallistua dokumentaarisen elokuvan perinteen kehittämiseen.

Näkökulmien runsaus. Dokumentaarisen elokuvan pääaineopintoihin kutsutaan usein suomalaisia ja ulkomaalaisia vierailevia luennoitsijoita ja taiteilijoita, jotka tarjoavat opiskelijoille monipuolisia näkökulmia ja rikastavat oppimiskokemusta. Opiskelijat ovat läpi opintojensa säännöllisesti tekemisissä elokuva-alan ammattilaisten, taiteilijoiden ja yritysten kanssa. Se edistää opiskelijoiden elokuva-alan tuntemusta sekä kansallista ja kansainvälistä verkostoitumista. Harjoituselokuvien myötä opiskelijat kehittävät yhteistyö- ja tiimityötaitojaan.

Opiskelijoilla on myös mahdollisuus tuottaa opinnäytetyönään elokuva tuotantoyhtiön kanssa ja saada mentorointia alan ammattilaisilta. Tällainen merkityksellinen vuorovaikutus ammattilaisten kanssa valmistaa opiskelijaa toimimaan alan ammattilaisena opintojensa jälkeen ja jo niiden aikana.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Espoo
  • Viimeinen hakuaika: Erillishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Taiteen maisteri

Aalto-yliopisto
Otakaari 1
02150 Espoo

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopistossa voit yhdistellä luovasti ja koota oman näköisen kokonaisuuden taiteen, tekniikan ja talouden aloilta. Aallosta löydät kattavan valikoiman kandidaatti, maisteri- ja tohtoriohjelmia kolmelta eri alalta. Aalto-yliopistossa tiedetään, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille...

Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu