Kandi- ja maisteriohjelmat

Automaatio ja robotiikka

Aalto-yliopisto, paikassa Espoo
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Automaatio ja robotiikka

Automaation ja robotiikan opintojen perustan muodostaa poikkitieteellinen ja -tekninen pohja, jossa matematiikan ja fysiikan pohjalta luodaan ymmärrys tietotekniikan, sähkötekniikan ja konetekniikan perusteista. Automaation osa-alueista kandidaattitutkinnossa perehdytään erityisesti teollisuusautomaatioon, robotiikkaan sekä säätötekniikkaan. Kandidaattitutkinto luo pohjan maisteritutkinnon syventäville opinnoille, joissa syvennetään osaamista jollain erikoistumisalalla. Automaation ja robotiikan koulutuksen vahvuuksia ovat monialaisuus sekä suuri valinnanvapaus, jossa sekä kandidaatti- että maisteritasolla on mahdollista opiskella sivuaine miltä tahansa Aalto-yliopistossa opetettavalta alalta.

Opinnoissa hyödynnetään monipuolisia opetusmenetelmiä, kuten luentoja, laskuharjoituksia, laboratoriotöitä ja ryhmätöitä. Opinnot sisältävät alusta asti myös käytännön opintoja, joissa ohjataan fyysisiä laitteita. Opetuksessa hyödynnetään työelämän kannalta realistisia järjestelmiä ja työkaluja. Fyysisiä järjestelmiä roboteista tuotantolinjoihin kehitetään enenevässä määrin käyttäen tietokonemalleja ja simulaatioita, mitä harjoitellaan jo opintojen varhaisessa vaiheessa. Opinnot kouluttavat ongelmanratkaisijoita, jotka hahmottavat useita eri ratkaisuvaihtoehtoja ja kykenevät arvioimaan niitä monipuolisesti, esimerkiksi energiatehokkuuden, turvallisuuden ja tulevaisuuden muutostarpeiden näkökulmista.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Espoo
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Kevät

  • Lähiopetus
  • Espoo
  • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Aalto-yliopisto
Otakaari 1
02150 Espoo

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopistossa voit yhdistellä luovasti ja koota oman näköisen kokonaisuuden taiteen, tekniikan ja talouden aloilta. Aallosta löydät kattavan valikoiman kandidaatti, maisteri- ja tohtoriohjelmia kolmelta eri alalta. Aalto-yliopistossa tiedetään, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille...

Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu