Akateemiset opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Akateemiset opinnot

Teologian valmennuskurssit
Hei! Järjestetäänkö missään humanistisessa tiedekunnassa opiskeltavan uskontotieteen valmennuskursseja?
Vastaus

Moi!

Sekä Valmennuskeskus että Eximia tarjoavat teologian valmennuskursseja. Uskontotieteen valmennuskursseja ei tietääkseni järjestetä, mutta kannattaa kysyä Työväen Akatemiasta Kauniaisista siellä on vuoden mittaisia yliopistoon valmentavia kursseja

sosionomi tai sosiaalityön yliopisto-opnnot
Arvon sosionomi AMK ja sosiaalityön yliopisto-opintojen välillä. Tilanne on se, että opiskelu olisi päätoimista, koska on pienet lapset ja omaehtoinen opiskelu ei varmaan tomisi. Sosiaalitoimisto olisi tulevaisuuden työpaikka. Työtaustaa alalta on, joten toivon saavani jotakin hyväksiluettua. Kustannukset? Rahoitus/tuet? opintojen kesto? eroa rankkuudessa? Joko Lahdessa AMK tai yliopisto Helsingissä.
Vastaus

Hei

Lahden ammattikorkekoulussa on mahdollista suorittaa sosiaalialan amk-tutkinto muuntokoulutuksena, jos sinulla on jo esimerkiksi aiempi opistotason tutkinto alalta. Lahden tutkinto toteutetaan ilta-/monimuoto-opiskeluna. Kannattaa myös olla suoraan Lahden AMK:hon yhteydessä paljonko esimerkiksi voit hyväksilukea työkomemustasi opintoihin.

Helsingin yliopiston sosiaalityöhön on melko vaikea päästä sisään, vuonna 2009 hakijoita oli lähes 400 ja opiskelemaan pääsi 25 uutta opiskelijaa.

Saat Kelalta opintotukea molempiin oppilaitoksiin.

Sosiaali- ja terveysalan jatkokoulutusmahdollisuudet
Hei! Mitä jatkokoulutusmahdollisuuksia mahtaisi minulle löytyä. Alla on yo-pohjainen päivähoitajatutkinto vuodelta -93 , lähinnä olen miettinyt,että mikä olisi hyvä jatkokoulutus tälle pohjalle. Aikanaan muistan,että suunnittelin jatkoa sosiaaliohjaajan työhön,mutta mikä mahtaa olla tilanne tänä päivänä..?? terv. Sanna.S.
Vastaus

Hei Sanna!

Kiitos kysymyksestä!

Jatkokoulutumahdollisuuksia sinulla on monia! Valinta riippuu paljolti siitä, mihin haluat suuntautua, kuinka kauan opiskella ja missä.

Sosiaali- ja terveysalaa voit opiskella sekä ammattikorkeakoulussa että yliopistossa.

Sosiaalityötä voit opiskella kuudessa yliopistossa Suomessa. Yliopistosta valmistutaan sosiaalityöntekijöiksi. Sosiaalityöntekijät työskentelevät asiantuntijatehtävissä muun muassa sosiaalitoimistoissa, vanhustyössä, lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa, terveydenhuollossa, kehitysvammaisten palvelulaitoksissa, perheneuvoloissa, päihdehuollossa, kuntouttavassa työtoiminnassa sekä projekti- ja järjestötehtävissä. Yliopistosta valmistuu kandidaatteja (3 vuotta) sekä maistereita (5 vuotta).

Sosionomiksi valmistut ammattikorkeakoulusta. Sosionomi on 210 opintopisteen laajuinen ammattikorkeakoulututkinto ja sen voi suorittaa useissa ammattikorkeakouluissa myös aikuiskoulutuksen puolella. Suuntautumisvaihtoehtoja ovat esimerkiksi lapsi- ja nuorisotyö sekä sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen. Opinnot kestävät 1,5-3 vuotta, riippuen koulutusohjelmasta.

Toinen vaihtoehtosi on suuntautua lukemaan kasvatustieteitä. Kasvatustieteitä opiskellessasi koulutusmahdollisuuksia onkin monia! Esimerkiksi opiskellessasi yliopistossa, voit suuntautua opiskelemaan esim. lastentarhanopettajaksi tai luokanopettajaksi. Kasvatustieteitä voi toki opiskella myös kansanopistossa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakoulussa! Mahdollisuuksi on siis monia, kaikki riippuu siitä, millaiseen työhön haluat suuntautua. :)

 

Tsemppiä jatkokoulutuksen valintaan!

Käsityötiede
Hei, mietin millainen pääsykoe on käsityötiedettä opiskelemaan pyrkiville, ketä siihen voi hakea ja millainen valintamenettely koulutukseen on? Kiitollinen kaikesta mahdollisesta tiedosta!
Vastaus

Moikka

Jos opiskelet vaikkapa lukiossa haet nyt keväällä esimerkiksi Helsingin yliopiston haussa opiskelemaan käsityötiedettä. Valintakoe on kaksivaiheinen. Kaikille kasvatustusalaa lukemaan pyrkiville järjestetään ensin VAKAVA-koe. Vakava-kokeseen luetaan aineisto, joka löytyy yliopistojen sivuilta maaliskuussa. VAKAVA-kokeen perusteella arvioidaan kasvatustieteellisessä koulutuksessa tarvittavia akateemisia opiskelutaitoja. Jos selviydyt VAKAVA-kokeesta hyvin niin sinut kutsutaan haastatteluun, jossa arvioidaan hakijan motivoituneisuutta opintoihin.

Onnea pääsykokeisiin!

Henkilöstöjohtajan/- päällikön ammatista
Hei, olen kiinnostunut henkilöstöjohtajan/- päällikön ammatista.
Tiedän, että ainakin psykologit voi työskennellä ed. mainitussa virassa.Olen kiinnostunut yliopistokoulustuksista ja haluaisinkin kuulla onko muita väyliä ( kuin psykologia/ kauppatieteet) opiskella henkilöstöjohtajaksi? Ja millainen heidän työtilanne on nyt ja tulevaisuudessa?
Kiitos.
Vastaus

Hei

Akateeminen koulutus yleisesti (mm. kaupallinen, oikeustiede, valtiotiede, kasvatustiede) mahdollistaa henkilöstön johtotehtävissä ja HR-alalla työskentelyn. Ala on sen verran laaja, ettei koulutuksesi suoraan tule rajaamaan alalla työskentelyä

Kannattaa kuitenkin valita akateeminen koulutus, ja tietysti Kauppakorkeakoulussa johtamisen opiskelu on varmasti eduksi, ja samalla liiketoiminnallisesta osaamisesta on hyötyä henkilöstön johtamisessa. Sanoisin kuitenkin, että omat vuorovaikutustaitosi sekä kokemukset onnistuneesta tiimien johtamisesta tuovat varmasti sinut lähelle henkilöstöpäällikön uraa ja työn asettamia vaatimuksia.

Työllosyystilanne riippuu pitkälti talouden tilanteesta. Henkilöstö on kuitenkin yrityksen tärkein voimavara, ja henkilöstön onnistunut johtaminen erittäin korkealle arvostettua.

Onnea opintoihisi ja tulevalle urallesi!

Hammashoitajakoulu
Hammashoitajakoulu
Vastaus

Hei!

Tutustu hammashuollon alan koulutuksiin täällä.

Lisää tietoa saat täyttämällä kunkin esittelyn yhteydessä olevan yhteydenottopyynnön. Onnea opintoihisi!

Psykologin ammatti
Hei, haaveilen psykologin ammatista, mutta jostakin syystä alan "jänistämään" joka kerta kun pitäisi aloittaa tiivistahtinen reenaaminen pääsykokeisiin. Pääsykoekirjat ovat olleet käsissäni jo parina vuonna ja aina oma mieli tekee kuperkeikkaa.
Nyt haluaisinkin tietää, jos pääsisin opiskelemaan jotain toista tiedettä yliopistoon (esim. kasvatustiede), olisiko minun mahdollista sen kautta saada psykologin nimike? Ja kuinka se käytännössä tapahtuisi?
Vastaus

Hei

Psykologin ammattiin halutessasi sinun tulee hakeutua psykologian pääaineopiskelijaksi yliopistoon. Psykologian / yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon laajuus on 300 op ja sen suorittaminen täysipäiväisesti opiskellen vie noin viisi vuotta. Psykologiaa voit toki opiskella myös avoimessa yliopistossa (myös verkko-opintoina). Nämä opinnot sinun on mahdollista hyödyntää tulevaisuudessa osaksi suoritettavaa tutkintoa. Joissain tapauksissa sinun on mahdollista hakea psykologian opiskelijaksi myös suorittamiesi avoimen yliopisto-opintojen perusteella.

Suosittelen treenaamisen aloittamista ja mahdollisesti myös valmennuskurssille osallistumista. Pyskologin ammatti on mielenkiintoinen ja haastava, ja opiskeluajastasi tulee varmasti inspiroivaa ja opettavaista. Onnea!

Yliopistokoulutus
Hei!
Olen peruskoulun käynyt fysioterapeutti ja sosiaalikasvattaja. En pääse jatko-opiskelemaan yliopistoon nykyisillä koulutuksillani.
Muut yliopisto-opintoni: er.pedagogiikka 15 ovk, ratkaisukeskeinen ohjaus 20 op ja ohjausopinnot 8 ovk, sosiologian perusteet 3ovk.

Uratoiveeni: kasvatustiede tai valtiotiede tai lääketiede
Miten ratkaisen ongelmani?
Miten saan korotettua koulutukseni akk tasoiseksi tai saavutan opintooikeuden yliopistossa. Paljonko yliopisto-opintoja puuttuu, että pääsen sisälle?
Vastaus

Hei,

Kiitos hyvästä kysymyksestäsi. Kysymyksesi on kuitenkin sen verran hankala, että en halua vastata tietäen, että tietoni ei ole varmaa tietoa. Näin ollen sinun kannataakin olla suoraan yhteydessä jonkin yliopiston hakutoimistoon. Siten kysymyksesi menee asiantuntijoille, jotka osaavat vastata sinulle tarkemmin ja oikeammin.

Onnea opintoihisi ja mukavaa alkanutta vuotta! Harmi kun en osannnut vastata sinulle.

Architecture studies / Arkkitehtuurikoulutus
Hello

I would like to know about Bachelors programmes in architecture. What the entrance exams for them consist of? What skills must the receptee show at the exams, particularly in drawing? Is it possible to get acquainted with the materials of previous years` exams? And what are the requirements for the knowledge of Finnish language?

Best Regards,
Kirill.
Vastaus

Hey,

Thank you for your question. Here you can find all the university level architecture educations that are shown on our site. Some of them are taught in Finnish and some of them in English.

Is there a certain school that you would like to study in? Or a certain city? I believe that the admission criteria, exam material etc. vary depending on the school. Therefore I advise you to ask about these issues directly from the university that you are interested in. That way you will get the best and most accurate answers.

For most of the Finnish universities, the next time to apply is in the spring through the joint application during 5.3.−3.4.2012. In general, when applying for a bachelor programme in architecture, the applicant's math skills and drawing skills are tested.

Good luck with your studies and Merry Christmas!

Lääkärikoulutus/Muualla suoritettujen opintojen hyväksiluku
Olen terveydenhoitaja (AMK) ja terveystieteiden maisteri. Pystyttekö millään tavalla arvioimaan (opiskeluvuosinavuosina/prosentteina), kuinka paljon saisin hyväksilukua aikaisemmista opinnoista, mikäli aloittaisin lääkäriopinnot?
Vastaus

Hei!

Oppiaineen perusopetuksesta vastaava professori ja/tai opintojakson jaksovastaava voi hyväksyä opiskelijan keskiasteella tai ammattikorkeakoulussa suorittamia opintoja korvaamaan lääketieteen opintojaksoja tai niiden osia, mikäli opetuksen sisältö vastaa lääkärikoulutuksessa asianomaiselle opintojaksolle asetettuja tavoitteita. Opiskelijan on kuitenkin osallistuttava jaksokuulusteluun ja annettava näyttö osaamisestaan.

Tarkemman arvion osaa siis antaa ainoastaan ko. oppilaitoksen lääketieteen opetuksesta vastaava henkilö. Suosittelisinkin sinua ottamaan suoraan yhteyttä sinua kiinnostavaan oppilaitokseen, josta osataan varmasti ohjata sinut oikealle henkilölle!

Onnea opintoihisi!

Näyttää 1-10 kysymystä 82 tuloksesta
1
2
3
4
...
9

Mainokset