Akateemiset opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Akateemiset opinnot

Teologian valmennuskurssit
Hei! Järjestetäänkö missään humanistisessa tiedekunnassa opiskeltavan uskontotieteen valmennuskursseja?
Vastaus

Moi!

Sekä Valmennuskeskus että Eximia tarjoavat teologian valmennuskursseja. Uskontotieteen valmennuskursseja ei tietääkseni järjestetä, mutta kannattaa kysyä Työväen Akatemiasta Kauniaisista siellä on vuoden mittaisia yliopistoon valmentavia kursseja

sosionomi tai sosiaalityön yliopisto-opnnot
Arvon sosionomi AMK ja sosiaalityön yliopisto-opintojen välillä. Tilanne on se, että opiskelu olisi päätoimista, koska on pienet lapset ja omaehtoinen opiskelu ei varmaan tomisi. Sosiaalitoimisto olisi tulevaisuuden työpaikka. Työtaustaa alalta on, joten toivon saavani jotakin hyväksiluettua. Kustannukset? Rahoitus/tuet? opintojen kesto? eroa rankkuudessa? Joko Lahdessa AMK tai yliopisto Helsingissä.
Vastaus

Hei

Lahden ammattikorkekoulussa on mahdollista suorittaa sosiaalialan amk-tutkinto muuntokoulutuksena, jos sinulla on jo esimerkiksi aiempi opistotason tutkinto alalta. Lahden tutkinto toteutetaan ilta-/monimuoto-opiskeluna. Kannattaa myös olla suoraan Lahden AMK:hon yhteydessä paljonko esimerkiksi voit hyväksilukea työkomemustasi opintoihin.

Helsingin yliopiston sosiaalityöhön on melko vaikea päästä sisään, vuonna 2009 hakijoita oli lähes 400 ja opiskelemaan pääsi 25 uutta opiskelijaa.

Saat Kelalta opintotukea molempiin oppilaitoksiin.

Sosiaali- ja terveysalan jatkokoulutusmahdollisuudet
Hei! Mitä jatkokoulutusmahdollisuuksia mahtaisi minulle löytyä. Alla on yo-pohjainen päivähoitajatutkinto vuodelta -93 , lähinnä olen miettinyt,että mikä olisi hyvä jatkokoulutus tälle pohjalle. Aikanaan muistan,että suunnittelin jatkoa sosiaaliohjaajan työhön,mutta mikä mahtaa olla tilanne tänä päivänä..?? terv. Sanna.S.
Vastaus

Hei Sanna!

Kiitos kysymyksestä!

Jatkokoulutumahdollisuuksia sinulla on monia! Valinta riippuu paljolti siitä, mihin haluat suuntautua, kuinka kauan opiskella ja missä.

Sosiaali- ja terveysalaa voit opiskella sekä ammattikorkeakoulussa että yliopistossa.

Sosiaalityötä voit opiskella kuudessa yliopistossa Suomessa. Yliopistosta valmistutaan sosiaalityöntekijöiksi. Sosiaalityöntekijät työskentelevät asiantuntijatehtävissä muun muassa sosiaalitoimistoissa, vanhustyössä, lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa, terveydenhuollossa, kehitysvammaisten palvelulaitoksissa, perheneuvoloissa, päihdehuollossa, kuntouttavassa työtoiminnassa sekä projekti- ja järjestötehtävissä. Yliopistosta valmistuu kandidaatteja (3 vuotta) sekä maistereita (5 vuotta).

Sosionomiksi valmistut ammattikorkeakoulusta. Sosionomi on 210 opintopisteen laajuinen ammattikorkeakoulututkinto ja sen voi suorittaa useissa ammattikorkeakouluissa myös aikuiskoulutuksen puolella. Suuntautumisvaihtoehtoja ovat esimerkiksi lapsi- ja nuorisotyö sekä sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen. Opinnot kestävät 1,5-3 vuotta, riippuen koulutusohjelmasta.

Toinen vaihtoehtosi on suuntautua lukemaan kasvatustieteitä. Kasvatustieteitä opiskellessasi koulutusmahdollisuuksia onkin monia! Esimerkiksi opiskellessasi yliopistossa, voit suuntautua opiskelemaan esim. lastentarhanopettajaksi tai luokanopettajaksi. Kasvatustieteitä voi toki opiskella myös kansanopistossa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakoulussa! Mahdollisuuksi on siis monia, kaikki riippuu siitä, millaiseen työhön haluat suuntautua. :)

 

Tsemppiä jatkokoulutuksen valintaan!

Näyttää 1-3 kysymystä 82 tuloksesta
1
2
3
4
...
28

Mainokset