Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta

Valokuvaus ja elokuva -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Haluaisitko opiskella luovaan ammattiin yliopistossa? Oletko kiinnostunut valokuvaamisesta, elokuvataiteesta, käsikirjoittamisesta tai lavastamisesta?

Elokuva ja valokuvaus

Elokuvataiteen ja valokuvauksen yliopisto-opinnot Suomessa

Elokuva on taidemuotona yksi suosituimmista viihteenlajeista. Elokuvan tuotantoprosessi on pitkä ja siinä tarvitaan monien eri ammattiryhmien edustajia, aina käsikirjoittajasta, tuottajasta ja ohjaajasta näyttelijöihin ja lavastajiin. Valokuvaaja taas voi ammatissaan erikoistua vaikkapa lehti-, laitos-, luonto-, mainos-, tai henkilökuvauksiin.

Elokuvataiteen ja valokuvaustaiteen koulutuksen voit suorittaa Aalto-yliopistossa tai Taideyliopistossa. Tampereen yliopiston journalistiikan koulutusohjelman kuvajournalismin opinnot ovat myös hyvä vaihtoehto dokumentoivasta valokuvauksesta kiinnostuneille.

Elokuvataiteen koulutusohjelmassa on mahdollista erikoistua ohjaukseen, kuvaukseen, käsikirjoitukseen, leikkaukseen, tuotantoon, äänitykseen ja äänisuunnitteluun tai dokumenttielokuvaan. Elokuvataiteen ammattilainen voi työskennellä esimerkiksi elokuvaohjaajana, käsikirjoittajana, kuvaajana, äänittäjänä tai asiantuntijana erilaisissa elokuvaproduktioissa.

Valokuvataiteen korkeakoulututkinnon suorittaneet voivat työskennellä esimerkiksi kuvatoimittajana, museoissa, studioissa sekä kuvatoimistoissa. Myös vapaan valokuvataiteilijan tai freelancer-valokuvaajan ammatti on mahdollinen vaihtoehto opintojen jälkeen.

Elokuvataiteen ja valokuvauksen opinnot ulkomailla

Yleisin tapa opiskella elokuvataidetta tai valokuvausta ulkomailla on opiskelijavaihtoon osallistuminen. Suomalaiset yliopistot ja korkeakoulut ovat mukana useissa erilaisissa vaihto-ohjelmissa, joiden lisäksi oppilaitoksilla saattaa olla omia kahden välisiä vaihtosopimuksia. Yhä useampi suorittaa myös koko media-alan korkeakoulututkinnon ulkomailla.

» Katso esimerkkejä ulkomailla suoritettavista alan korkeakouluopinnoista

Vertaile koulutuksia