Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Tietotekniikan maisterikoulutus

Tampereen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Tampere
Itsenäiset maisteriohjelmat

Tietotekniikan maisterikoulutus

Tavoite

Tietotekniikan osaajat muokkaavat maailmaa

Tietotekniikan diplomi-insinöörin työ on uusiin ja luoviin käytännön sovelluksiin tähtäävää kehitystyötä. Lisäksi ala tarjoaa monipuolisen ja haastavan tutkimuskentän tutkijanurasta kiinnostuneille.

Tietotekniikan opetus kattaa alan monipuolisesti piirilevyistä ja elektroniikasta digitaalisiin prosessoreihin sekä ohjelmisto- ja lisälaiterajapinnoista ohjelmistojen suunnitteluun ja älykkäisiin itseoppiviin laitteisiin.

Tietotekniikan DI-tutkinto-ohjelmaan voi hakea suoritettuaan tekniikan kandidaatin tai muun alemman korkeakoulututkinnon tietotekniikan alalta. Diplomi-insinööritutkinnon opiskelu kestää kaksi vuotta.

Koulutuksen sisältö

Tietotekniikan DI-ohjelmassa voit syventää osaamistasi valitsemallasi tietotekniikan alalla oman kiinnostuksesi ja ammatillisten tavoitteidesi mukaisesti. Tutkinnon sisältö riippuu hyvin paljon omista valinnoistasi ja tavoitteistasi. Tutkintoasi voit täydentää valitsemalla vapaasti valittavan opintokokonaisuuden Tampereen yliopiston tarjonnasta tai halutessasi vaikka toisesta suomalaisesta tai ulkomaalaisesta yliopistosta.

Tietotekniikan opiskelu on hyvin monimuotoista. Luennot, laskuharjoitukset, laboratoriotyöt ja pienryhmäopetus tulevat tutuiksi opintojen aikana. Opinnoissa tehdään myös laajempia projektitöitä, ja opiskeluaikana hankittua osaamista osoitetaan opintojen lopussa tehtävällä diplomityöllä.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Diplomi-insinööri

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto

Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto yhdistyivät 1.1.2019 monialaiseksi Tampereen yliopisto -nimiseksi säätiöyliopistoksi, jonka kärkialat ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Uudesta yliopistosta tulee Suomen toiseksi suurin. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö harjoittaa myös ammattikorkeakoulutoimintaa Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistajana. Tampereen uudessa korkeakouluyhteisössä...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen yliopisto

Kalevantie 4
33014 Tampere