Kandi- ja maisteriohjelmat

Robotiikka

Tampereen yliopisto, paikassa Tampere
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Robotiikka

Tavoitteet

Robotiikan koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaajia suomalaisen teollisuuden ja yhteiskunnan tarpeisiin. Ala kasvaa nopeasti ja sen sovellukset lisääntyvät nopeasti kaikkialla yhteiskunnassa. Robotiikan osaajista on pulaa ja mielenkiintoisia työtehtäviä löytyy sekä teollisuudesta että terveys- ja palvelualoilta. Yliopistolla on tiiviit yhteydet alan yrityksiin ja julkisiin toimijoihin ympäri Suomen ja opiskelijat pääsevät jo opintojensa aikana tutustumaan robotiikan työtehtäviin monipuolisesti.

Sisältö

Tampereen yliopiston robotiikan ohjelma on Suomen ensimmäinen tutkinto-ohjelma, joka keskittyy robotiikkaan monialaisesta näkökulmasta. Opinnot perustuvat matematiikan, fysiikan ja ICT-alan perusopintoihin, joita täydennetään poikkileikkaavasti automaation, konetekniikan ja tekoälyn sisällöillä. Opinnoissa perehdytään myös ihmisen ja teknologian vuorovaikutukseen, kyberturvallisuuteen, lainsäädäntöön ja etiikkaan, säätötekniikkaan ja mekatroniikkaan. Robotiikan aineopinnoissa voit suuntautua joko ohjelmointiin, säätöön ja algoritmeihin eli robotiikan tietotekniikkaan tai robottien fyysiseen toteutukseen eli mekaniikkaan, anturitekniikkaan ja voimanlähteisiin. Syventävissä opinnoissa voit suuntautua esimerkiksi konenäköön ja koneoppimiseen, teollisuusrobotiikkaan, palvelurobotiikkaan ja liikkuviin robottijärjestelmiin.

Opinnoissa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia opetusmenetelmiä, kuten luentoja, laskuharjoituksia, käytännönläheisiä laboratorio- ja projektitöitä sekä ryhmätöitä.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 Tampere

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Uusi Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö harjoittaa myös ammattikorkeakoulutoimintaa Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistajana. Tampereen...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu