Itsenäiset maisteriohjelmat

Klassisen musiikin lauluopinnot, maisteriohjelma

Pituus
2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Klassisen musiikin lauluopinnot, maisteriohjelma

Tule opiskelemaan yhteen maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista!

Klassisen musiikin lauluopintojen 2,5-vuotisessa maisterikoulutuksessa pääainevaihtoehtoja ovat:

  • Laulutaide
  • Oopperakoulutus (englanninkielinen koulutus, opiskelijavalinnat järjestetään vain joka toinen vuosi, parittomina vuosina)

Laulutaide

Laulutaiteen maisterikoulutuksessa pääset hiomaan laulutaitoasi, taiteellista ilmaisuasi ja musiikillista ymmärrystäsi ammattilaistasolle. Musiikkidraamallinen ilmaisu on osa koulutusta sen kaikilla tasoilla. Voit myös osallistua säännöllisesti kansainvälisten vierailijoiden mestarikursseille.

Laulutaiteen maisterivaihe antaa laaja-alaiset laulutaiteilijan ammatilliset valmiudet klassisen laulutaiteen keskeisillä osa-alueilla. Voit syventää kiinnostuksesi mukaan opintojasi joko laulupedagogiikkaan, oratoriomusiikkiin tai lied- ja vokaalikamarimusiikkiin ja valita sivuaineita tai valinnaisia opintojaksoja Sibelius-Akatemian ja Taideyliopiston muusta tarjonnasta. Saat myös opetusta työelämätaidoissa kuten itsesi työllistämisessä ja uran aloittamisessa sekä rakennat itsellesi portfolion.

Halutessasi voit suorittaa opettajan pätevyyteen tarvittavan määrän pedagogiikkaopintoja. Laulupedagogiikan opinnoissa saat teoreettiset ja käytännölliset valmiudet laulun opettamiseen ja tutustut laulukoulutuksen metodeihin ja äänifysiologiaan. Opetusharjoittelussa pääset opettamaan harjoitusoppilaita ohjaavan opettajan valvonnassa. Laajempaa pedagogista näkemystä kartutetaan muun muassa havainnoimalla muiden opetusta ja työstämällä opetusportfoliota.

Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Oopperakoulutus

Englanninkielisessä oopperan koulutusohjelmassa olet osa ainutlaatuista yhteisöä ja pääset kehittämään oopperalaulun osaamistasi parhaiden opettajien johdolla. Tutkinto antaa taiteelliset valmiudet näyttämötyöhön ja musiikin laajaan ja monitahoiseen ymmärtämiseen. Tarjoamme mahdollisuuden tehdä yhteistyötä kansainvälisten kumppaneiden kanssa ja verkostoitua maailmanlaajuisesti jo opintojen aikana.

Oopperakoulutuksen opiskelijana olet osa tiivistä 8-12 hengen laulajaensembleä. Pääset opintojesi aikana osallistumaan neljään täysimittaiseen orkesterisäestykselliseen ja yhteen pianistien kanssa esitettävään oopperatuotantoon. Oopperat esitetään alkuperäiskielellä. Lisäksi koulutuksen aikana toteutetaan pienimuotoisia oopperoita tai oopperakohtauksia.

Opinnot rakentuvat yhteensä kymmenestä 6-8 viikon opetusmoduulista, jotka on suunniteltu ja aikataulutettu etukäteen koko koulutuksen ajaksi. Moduuleissa keskitytään vuorotellen perustaitojen ja ammatillisten valmiuksien kehittämiseen sekä tulevan produktion materiaaliin ja teemoihin, seuraavassa moduulissa itse produktion harjoituksiin ja esityksiin. Opintoihin sisältyvä opinnäyte muodostuu produktioista ja niihin liittyvistä esityksistä.

Opiskelet tiiviissä yhteistyössä myös Sibelius-Akatemian korrepetition maisteriopiskelijoiden kanssa. Työskentelette samoissa produktioissa ja pääsette kasvamaan taiteilijoiksi yhdessä. Oopperakoulutus on kiinteässä yhteistyössä laulun aineryhmän muun toiminnan ja kanssa.

Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi (Hakuaika 1).

Tutkinto / todistus

Musiikin maisteri

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
PL 30
00097 Taideyliopisto

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Perinteikäs Sibelius-Akatemia on suomalaisen musiikkikulttuurin kivijalka, jonka kulmakivinä toimivat opetus, tutkimus ja taiteellinen toiminta. Vuodesta 2013 Sibelius-Akatemia on ollut osa Taideyliopistoa. Sen kaikkea toimintaa yhdistää rakkaus musiikkiin ja tinkimätön tekemisen palo. Perustehtävämme on vaalia ja uudistaa musiikkikulttuuria. Olemme yksi Euroopan...

Lue lisää oppilaitoksesta Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu