Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Oulu
Kandi- ja maisteriohjelmat

Video

Arkkitehtuuri

Arkkitehtuuri

Arkkitehtuurin keskiössä on aina ihminen. Arkkitehtuurin avulla parannetaan ihmisten hyvinvointia rakentamalla ympäristöstä mahdollisimman terveellinen ja mielekäs paikka, joka kunnioittaa ihmisten tarpeita, tavoitteita ja unelmia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

  • Maailman pohjoisin arkkitehtikoulu.
  • Koulutus antaa monipuoliset tiedot ja taidot rakennusten, kaupunkitilojen ja yhdyskuntien suunnitteluun.
  • Opetuksen erityisalana on muuttuva pohjoinen rakennettu ympäristö.

Rakennetun ympäristön asiantuntijaksi innovatiivisesti ja kestävästi

Arkkitehtuurin tutkinto-ohjelma tarjoaa sinulle monipuoliset tiedot ja taidot rakennusten, kaupunkitilojen ja yhdyskuntien suunnitteluun. Kasvat innovatiiviseksi rakennetun ympäristön erikoisosaajaksi eettisesti, ekologisesti ja kestävästi.

Opiskelijana opit huolehtimaan muun muassa ympäristön tilasta, viihtyisyydestä, asuttavuudesta ja ympäröivästä luonnosta. Opit tuntemaan kestävän kehityksen periaatteet ja rakennusmateriaalien ympäristövaikutukset, ja sinusta kasvaa puurakentamisen asiantuntija ja estetiikan osaaja. 

Oulussa sijaitsee maailman pohjoisin arkkitehtikoulu. Opetuksen erityisalana on muuttuva pohjoinen rakennettu ympäristö. Sinua kannustetaan löytämään omat vahvuusalueesi monipuolisessa tutkinto-ohjelmassa. Kandidaatin tutkinnon opetusalat ovat arkkitehtuurin historia ja korjaussuunnittelu, nykyaikainen arkkitehtuuri, rakennussuunnittelu sekä yhdyskuntasuunnittelu.

Tiimityöskentelyä ja kädentaitoja

Opintosi perustuvat pitkälti henkilökohtaiseen ohjaukseen, ja pääset kartuttamaan erityisosaamista ja kädentaitoja tekemällä harjoitustöitä sekä itsenäisesti että ryhmätyönä. Opintojesi edetessä pääset käyttämään myös digitaalisia suunnittelutyökaluja. Oulun yliopiston tasokkaassa arkkitehtuurin yksikössä vallitsee rento ja lämmin yhteishenki, joka mahdollistaa tiiviin tiimityöskentelyn. 

Valmistuttuasi sinulla on erinomaiset valmiudet työskennellä monipuolisissa tehtävissä kaikkialla maailmassa. Voit työllistyä esimerkiksi yksityiseen suunnittelutoimistoon, kunnalle tai valtiolle. Arkkitehtina olet monen näkökulman ja osatekijän ammattilainen, jonka työkenttään vaikuttavat yhteiskunta, ekologia, talous ja tekniikka.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

  • Tekniikan kandidaatti
  • Arkkitehti

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Arkkitehtuuri? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Monitieteinen osaamisemme keskittyy etenkin teknologiaan, terveyteen ja kulttuuriin sekä muutoksiin pohjoisessa elinympäristössä. Yliopistossa työskentelee 3000 oman alansa ammattilaista ja opiskelee yli 13 000 opiskelijaa. Perus- ja jatkotutkintoon tähtäävät koulutukset sekä...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopisto | University of Oulu

Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Arkkitehtuuri täytä seuraavat tiedot: