Itsenäiset maisteriohjelmat

Ympäristötieteen maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Ympäristötieteen maisteriohjelma

Kolme ihmistä nauraa

Ympäristötieteen maisteriohjelman opinnoissa valitset kaikille yhteisten opintojen lisäksi opintoja tutkimuksen painopistealueista kiinnostuksesi mukaan. Ympäristötieteen koulutus ja tutkimus ovat suuntautuneet erityisesti yhdyskuntien ja teollisuuden globaaleihin ja paikallisiin ympäristövaikutuksiin sekä näiden vaikutusten vähentämiseksi kehitettyihin menetelmiin.

Jyväskylän yliopistossa keskitytään erityisesti vesistöjen kemialliseen ja ekologiseen tilaan , ympäristöteknologiaan (jätevesien puhdistus, juomaveden valmistus sekä pilaantuneen ympäristön kunnostus), ympäristömikrobiologiaan, sekä moderneihin ympäristön tilan tutkimisessa käytettäviin menetelmiin, kuten mm. kaukokartoitukseen, geoinformatiikkaan ja laskennalliseen tilastotieteeseen, instrumenttianalytiikkaan ja omiikaan.

Ympäristötiedettä opiskelemalla saat monialaiset valmiudet ymmärtää tekijöitä, jotka vaikuttavat ympäristön tilaan, ja opit keinoja ympäristön tilan parantamiseksi. Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle näkemys ihmistoiminnan vaikutuksista ympäristöömme sekä ympäristöä kuormittavien aineiden vaikutuksista biologisten systeemien toimintaan. Koulutuksessa tuodaan esille, miten haitallisia ympäristövaikutuksia voidaan vähentää ja miten vaurioita kärsineitä alueita tai kohteita voidaan ennallistaa. Hyvä ympäristötieteen tuntemus antaa sinulle valmiudet toimia ympäristöalan työtehtävissä sekä edistää kestävän kehityksen mukaisten ratkaisujen käyttöönottoa ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä. Lisäksi koulutus kehittää tieteellistä ajattelua ja valmentaa tieteellisten työtapojen käyttöön. Ympäristötieteen koulutus on poikkitieteellistä, mutta lähestymistapa on enimmäkseen luonnontieteellinen.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Ympäristötieteen maisteriohjelmaan valitaan 10 uutta opiskelijaa suorittamaan filosofian tutkintoa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ympäristötieteen maisteriohjelma? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu