Kandi- ja maisteriohjelmat

Taloustiede

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Taloustiede

Opetustarjonta kattaa tieteenalan keskeiset mikro- ja makrotaloudelliset teoriat ja empiiriset tutkimusmenetelmät sekä hyödyntää soveltavaa, politiikkarelevanttia taloustieteellistä tutkimusta. 

Taloustieteen opiskelija voi halutessaan myös painottaa jo kandidaattiohjelman aikana opintojaan valinnaisten opintojen avulla: Mikrotaloustieteen ja politiikka-analyysin opintopolussa opiskelija valitsee soveltavan mikrotaloustieteen kursseja, kuten esimerkiksi työ- ja aluetaloustieteen, koulutuksen taloustieteen ja/tai terveystaloustieteen kursseja. Makrorahoituksen opintopolussa opiskelija valitsee makrotalouteen ja rahoitukseen painottuvia kursseja.

Taloustieteestä valmistuvan kauppatieteiden kandidaatin osaamistavoitteet

Tietää talouden toiminnan perusperiaatteet ja kykenee selittämään, miten muutokset talouden tilassa vaikuttavat talouden eri toimijoiden asemaan.

Osaa käyttää taloustieteen keskeisiä kvantitatiivisia menetelmiä ja soveltaa niitä taloustieteellisten kysymysten tarkasteluun.

Omaa riittävät suulliset ja kirjalliset äidinkielen ja vieraan kielen viestintävalmiudet toimiakseen opiskelun sekä työelämän yleisissä ja alakohtaisissa tilanteissa.

Taloustieteestä valmistuvan kauppatieteiden maisterin osaamistavoitteet

Osaa soveltaa ja arvioida taloustieteen keskeisiä teorioita ja kykenee mallien avulla selittämään, miten muutokset talouden tilassa vaikuttavat eri toimijoiden asemaan.

Kykenee antamaan empiiriseen tutkimukseen pohjautuvia politiikkasuosituksia.

Kykenee analysoimaan talousteorioita soveltuvilla matemaattisilla ja empiirisillä menetelmillä.

Omaa hyvät suulliset ja kirjalliset äidinkielen ja vieraan kielen viestintävalmiudet toimia tieteellisissä sekä työelämän yleisissä ja alakohtaisissa tilanteissa.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Tutkinto / todistus

Kauppatieteiden kandidaatti ja maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu