Kandi- ja maisteriohjelmat

Kielten aineenopettaja

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Kielten aineenopettaja

Haluatko opiskella eri kieliä ja kulttuureita ja opettaa näitä tulevaisuudessa muille? Haluatko perehtyä kielenopetukseen monipuolisesti, käytännönläheisesti ja pitkäjänteisesti? Haluatko yhdistää kielen opettajana toimimisen muuhun opettamisen asiantuntijuuteen?

Jyväskylän yliopisto antaa sinulle korkeatasoista kielten opettajien koulutusta. Ainoana yliopistona Suomessa tarjoamme opettajaopintoja kielen ja kulttuurin opintojen rinnalla ensimmäisestä opiskeluvuodesta alkaen. Näin sinulla on aikaa kehittää osaamistasi ja opettajuuttasi pitkäkestoisesti. Koulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä opettajankoulutuslaitoksen ja Normaalikoulun kanssa, ja opettajuuteen suuntaavien kurssien ohella pääset harjoittelemaan opettajana toimimista käytännön harjoitteluissa. Opinnoissasi voit myös laajentaa osaamistasi muilla uravalintaasi tukevilla opinnoilla, esim. toisella opetettavalla aineella, koulutusteknologialla tai erityispedagogiikalla.

Kielten aineenopettajan koulutuksessa voit hakea opiskelemaan joko

  • englannin
  • romaanisen filologian (ranskan)
  • ruotsin
  • saksan tai
  • venäjän kieltä.

Jos osallistut useamman kielen valintakokeeseen, sinulla on mahdollisuus saada opinto-oikeus kaikkiin näihin kieliin ja voit ennen opintojen alkua päättää, minkä kielen tai kielten opintoihin keskityt opinnoissasi. Voit valita muita opiskeltavia aineita ja laajentavia opetusalan opintoja aloitettuasi opiskelun.

Tavoitteet

Jyväskylän yliopisto on tunnettu opettajankoulutukseen panostavana yliopistona ja yliopistossa tehdään jatkuvasti tutkimus- ja kehittämistyötä tällä alueella. Meillä kieliaineen opiskelu ja opettajankoulutus kulkevat käsi kädessä koko opintojesi ajan. Kielten aineenopettajakoulutukseen valitut saavat opinto-oikeuden opettajan kelpoisuuden antaviin opettajan pedagogisiin opintoihin ja ne alkavat jo ensimmäisenä syksynä. Koska kielen ja opettamisen asiantuntijuus kietoutuvat yhteen koko opintopolkusi ajan, opettajaksi kasvamiselle jää aikaa.

Kaikissa opintojen vaiheissa opintoihisi kuuluu nimenomaan kielten opettajaksi opiskeleville räätälöityjä kursseja, joilla opitaan myös käytännön ja toiminnallisuuden kautta. Pääset mukaan esimerkiksi suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia tapahtumia, toimintaa lasten ja nuorten parissa tai eri kohderyhmille suunnattua kielikoulutusta. Myös opettajan pedagogisiin opintoihin kuuluu useita opetusharjoittelujaksoja.

Koska opetusalan työtehtävät ovat monimuotoisia, antaa koulutus pätevyyden kielten aineenopettajan ammattiin, mutta myös hyvät valmiudet erilaisiin muihin suunnittelu-, hallinto- ja koulutustehtäviin – esimerkiksi oppimateriaalien suunnitteluun. Muilla opetusalan opinnoilla voit edelleen laajentaa osaamistasi eri tehtäviin. Jyväskylän yliopisto tarjoaa monipuolisesti erilaisia opintokokonaisuuksia mm. opintohallinnosta, ohjauksesta, erityispedagogiikasta ja koulutusteknologiasta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu