Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ympäristö- ja biotieteet

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Joensuu, Kuopio
Kandiohjelmat

Ympäristö- ja biotieteet

Tavoite

Miten ympäristötekijät vaikuttavat terveyteemme, kasveihin, eläimiin ja ympäristöömme? Onko ilmastonmuutoksen tai ympäristöongelmien ratkaiseminen lähellä sydäntäsi? Ympäristö- ja biotieteiden koulutus antaa laajan luonnontieteellisen osaamisen.

Itä-Suomen yliopiston ympäristö- ja biotieteiden laitos sijaitsee Kuopiossa ja Joensuussa. Laitos tarjoaa laaja-alaisen kandidaattiohjelman, joka sisältää ympäristötieteen ja biologian oppiaineet. Aloittaessasi opinnot Joensuun hakukohteessa opiskelet biologian oppiaineessa yhteiset perusopinnot Kuopion ympäristötieteen pääaineopiskelijoiden kanssa. Lisäksi tutustut tarkemmin biologisen tutkimuksen eri puoliin biologian aineopinnoissa.

Opintojen rakenne

Opinnot sisältävät luento-opetuksen lisäksi laboratorioharjoituksia ja maastokursseja, jotka mahdollistavat tarvittavaa menetelmäosaamista biologian erilaisiin työtehtäviin. Osallistut myös monivuotiseen uraohjaukseen ja pääset tutustumaan tutkimustyöhön jo opintojesi alkuvaiheessa. 

Voit suunnata opintojasi erilaisiin biologian asiantuntijatehtäviin molekyylibiologian ja biokemian tai ekologian erikoistavilla aineopinnoilla ja syventää osaamistasi oman laitoksen tarjoamilla biokemian perusopinnoilla, hydrobiologian perusopinnoilla tai ympäristötieteen aineopinnoilla.

Voit myös laajentaa osaamistasi Itä-Suomen yliopiston laajasta sivuainetarjonnasta esim. kemian, maantieteen, metsätieteen, tilastotieteen tai ympäristöoikeuden aloilla. Asiantuntijatehtäviin suuntautuvien lisäksi biologian oppiaine tarjoaa kattavan osaamisen myös biologian aineenopettajaksi aikoville.

Opinnot jakautuvat luonnontieteiden kandidaatin ja filosofian maisterin tutkintoihin tähtääviin osiin. 

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 500, ja yliopisto työllistää lähes 2 700 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio