Kandi- ja maisteriohjelmat

Tietojenkäsittelytiede

Helsingin yliopisto, paikassa Helsinki
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Tietojenkäsittelytiede

Mitä yhteistä on Facebookilla, Googlella, pienillä start-upeilla, isoilla ohjelmistoalan yrityksillä sekä huippututkimusyksiköillä Suomessa ja maailmalla? 

  • Kaikissa on töissä Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteestä valmistuneita. 

Tietojenkäsittelytieteen kandiohjelmassa opitaan niitä taitoja, joilla on merkitystä nyt ja tulevaisuudessa sekä alan työelämässä että tutkimuksessa. Alan työllisyysnäkymät ovat erinomaiset. Kandidaatit työllistyvät monipuolisesti koulutusta vastaaviin tehtäviin. 

Koulutuksessa yhdistyy teoria ja käytäntö. Opetus on alusta lähtien käytännönläheistä ja sisältää ohjattua harjoittelua sekä yhteistyöprojekteja, joissa käytetään ammattilaisten työkaluja. Tutkintovaatimukset ovat kansainvälisten normien mukaiset ja kattavat tietojenkäsittelyn keskeiset osa-alueet, kuten ohjelmistot ja algoritmit, tiedon hallinta ja tietoturva, käyttöliittymät, laitteiston toiminta, käyttöjärjestelmät ja tietoliikenne. Laadukas opetuksemme on saanut lukuisia palkintoja. 

Valmistuttuasi: 

  • sinulla on laaja näkemys tietojenkäsittelytieteestä, kykenet itsenäisesti seuraamaan alan kehitystä ja hallitset tieteellisen ajattelun perusteet, 
  • sinulla on hyvä yleiskuva nykyaikaisen tietotekniikan monipuolisista sovelluksista ja niiden takana olevista teknisistä ratkaisuista ja tieteellisestä tutkimuksesta, 
  • osaat ohjelmoida alan parhaiden käytäntöjen mukaisesti ja soveltaa vaativia algoritmisia ongelmanratkaisutekniikoita, 
  • osaat toimia osana ryhmää suurten ohjelmistojen toteuttamiseksi, 
  • osaat soveltaa hankkimaasi tietoa työelämässä vastuullisesti sekä toimia ja viestiä ammatillisissa tilanteissa kirjallisesti ja suullisesti. 

Luonnontieteiden kandidaatiksi valmistuttuasi sinulla on oikeus jatkaa esimerkiksi tietojenkäsittelytieteen tai datatieteen maisteriohjelmassa. Voit myös hakea muihin maisteriohjelmiin Suomessa ja ulkomailla.

Uramahdollisuudet

Alan työllisyysnäkymät ovat erinomaiset. Tietojenkäsittelytieteestä valmistuneet kandidaatit sijoittuvat monipuolisiin tehtäviin, erityisesti ohjelmistokehitykseen, niin työntekijänä kuin yrittäjänäkin. Vahvan tieteellisen perustansa ansiosta tutkinto antaa erinomaiset valmiudet jatkaa maisteriopintoihin.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Helsingin yliopisto
Fabianinkatu 33
00014 Helsinki

Helsingin yliopisto 

Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja koulutustarjonnaltaan monipuolisin tiedekorkeakoulu, joka on perustettu vuonna 1640. Helsingin yliopisto tarjoaa yhteensä 31 kandi- ja 33 maisteriohjelmaa, joiden opetus on joko kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Lisäksi voit opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science....

Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu