Itsenäiset maisteriohjelmat

Kasvatustieteiden maisteriohjelma: varhaiskasvatus

Helsingin yliopisto, paikassa Helsinki
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Kasvatustieteiden maisteriohjelma: varhaiskasvatus

Kiinnostaako sinua kasvatus, koulutus, opetus ja oppiminen? Haluatko syventää osaamistasi varhaiskasvatuksesta? Kasvatustieteiden maisteriohjelmassa, varhaiskasvatuksen opintosuunnassa, kouluttaudut erityisesti varhaiskasvatuksen opetuksen, oppimisen ja johtamisen tehtäviin sekä yhteiskunnallisiin, kasvatustieteellistä asiantuntijuutta edellyttäviin tehtäviin. Opinnoissasi saat valmiudet myös ammattitaitosi ylläpitämiseen ja jatkuvaan kehittämiseen sekä tieteellisiin jatko-opintoihin.  

Opinnoissa laajennetaan varhaiskasvatuksen teoreettista tietämystä ja perehdytään varhaiskasvatuksen tutkimukseen. Opinnoissasi voit painottaa joko pedagogista osaamistasi tai keskittyä hallinnon ja tutkimuksen osaamisesi syventämiseen. Jos valitset opintoihisi pedagogisen painotuksen, on sinulla mahdollisuus halutessasi suorittaa maisteriopintojesi yhteydessä myös opettajan pedagogiset opinnot. Kasvatustieteet tunnetaan innovatiivisista opetuskokeiluista ja uudenlaisten opetustapojen kehittämisestä. Opetus perustuu uusimpaan, korkeatasoiseen kotimaiseen ja kansainväliseen tutkimukseen. 

Kasvatustieteiden maisteriohjelman suomenkieliset opintosuunnat ovat erityispedagogiikka, kotitalousopettaja, käsityönopettaja, luokanopettaja, varhaiskasvatus sekä yleinen ja aikuiskasvatustiede. Kasvatustieteiden maisteriohjelman ruotsinkieliset opintosuunnat ovat allmän pedagogik och vuxenpedagogik ja klasslärare. Kasvatustieteiden maisteriohjelma muodostaa jatkumon kasvatustieteiden kandiohjelmalle.

Uramahdollisuudet

Varhaiskasvatuksen opintosuunta antaa valmiudet toimia varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen erityisasiantuntijana erilaisissa varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen tutkimus-, suunnittelu-, kehittämis- ja hallintotehtävissä. Kasvatustieteen maisterin tutkinto antaa kelpoisuuden päiväkodin johtajan työhön, mikäli henkilöllä on myös varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuus ja riittävä johtamistaito. Pedagogisella suuntauksella tutkintoaan suorittavat saavat valmiuksia toimia myös opetustehtävissä.

Pätevyys

Pedagogisella painotuksella suoritettavaan tutkintoon sisältyy opettajan pedagogiset opinnot 60 op. Kasvatustieteen maisterin tutkinto ei anna varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuutta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kasvatustieteen maisteri

Helsingin yliopisto
Fabianinkatu 33
00014 Helsinki

Helsingin yliopisto 

Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja koulutustarjonnaltaan monipuolisin tiedekorkeakoulu, joka on perustettu vuonna 1640. Helsingin yliopisto tarjoaa yhteensä 31 kandi- ja 33 maisteriohjelmaa, joiden opetus on joko kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Lisäksi voit opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science....

Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu