Kandi- ja maisteriohjelmat

Tuotantotalous ja tietojärjestelmätiede, kauppatieteiden kandidaatti ja maisteri

Vaasan yliopisto, paikassa Vaasa
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Tuotantotalous ja tietojärjestelmätiede, kauppatieteiden kandidaatti ja maisteri

Oletko kiinnostunut sekä tekniikasta että kauppatieteistä ja haluat opiskella molempia? Haluatko ratkoa tuotannon kysymyksiä teollisuudessa? Oletko kiinnostunut tietojärjestelmien suunnittelusta ja analysoinnista? Jos haluat lisäksi saada monipuoliset tiedot liiketoiminnan eri osa-alueista, Vaasan yliopiston tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen opinnot sopivat sinulle.

Tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen kandidaattiohjelmassa taloudellinen, tuotantotekninen ja tietotekninen osaaminen yhdistyvät ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Saat osaamista niin tekniikasta, kauppatieteistä kuin projektijohtamisestakin.

Tuotantotalouden (maisterivaiheessa Industrial Management) opinnoissa opit kehittämään yritysten tuotantoa, logistiikkaa ja palveluita tehokkaalla talouden, tekniikan ja johtamisen organisoinnilla. Opintojen painopisteitä ovat tuotekehitys ja laadunhallinta, tuotannonohjaus ja logistiikka sekä teknologinen kilpailukyky.

Tietojärjestelmätieteen ammattilaisena kytket digitalisaation palvelemaan liiketoiminnan tavoitteita. Tulevissa työtehtävissäsi seuraat IT-alan teknistä kehittymistä, olet perillä teknologioiden mahdollisuuksista sekä suunnittelet ja kehität tietojärjestelmiä yritysten toiminnan tueksi. Opinnoissa painotetaan projektinhallintaosaamista.

Tavoitteet

Tuotantotalouden opinnot antavat valmiuksia toimia sekä valmistus-, palvelu- että tietotuotannon korkeaa taloudellista tai teknologista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä. Tuotantotalouden opinnoissa korostetaan ongelmalähtöisyyttä ja vuorovaikutustaitoja. Opetuksessa liiketoimintaprosessia ja teknologista kilpailukykyä tarkastellaan globaalista näkökulmasta. Opintojen tuloksena on valmius ratkoa verkostoituneen tuotannon tuote-, tuotanto-, automaatio- sekä energia- ja ympäristövaikutusten kysymyksiä. Näkökulmana voi tällöin olla mm. strategia, tuottavuus, vaikuttavuus tai laatu.

Tietojärjestelmätieteen opinnoissa painottuvat teknisen osaamisen ohella johtamis- ja ihmistaidot (soft skills), sillä tietojärjestelmäprojektit vaativat tiimityötä ja ammattilaisten työn koordinointikykyä, ja tietojärjestelmät tulee suunnitella mahdollisimman helppokäyttöisiksi. Tietojärjestelmäalan ammattilainen toimii usein sillanrakentajana liiketoiminnan ammattilaisten ja tietojenkäsittelyn teknisten osaajien välillä. Tietojärjestelmäalan ammattilaiselle muodostuu kokonaisvaltainen ymmärrys liiketoiminnan kehittämisestä erilaisten informaatioteknologioiden avulla. Johtamisen ja käyttäjäkokemuksen osaamisen kehittämisen lisäksi opintojen avulla voi kehittää omaa laaja-alaista yleisosaamista digitalisaation hyödyntämisestä. Opinnoissa voit perehtyä myös kestävään kehitykseen ja energiatoimialaan, ja näin saat valmiuksia energiasektorilla työllistymiseen.

Tekniikan ja innovaatiojohtamisen akateemisesta yksiköstä valmistuneet työllistyvät erinomaisesti ja he sijoittuvat useimmiten teollisuuden eri aloille suunnittelu-, asiantuntija-, tutkimus-, kehitys-, opetus-, tuotekehitys-, tuotanto- ja markkinointitehtäviin.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Vaasa
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kauppatieteiden kandidaatti ja maisteri

Vaasan yliopisto
Wolffintie 34
65200 Vaasa

Vaasan yliopisto

Me Vaasan yliopistossa ratkomme suuria globaaleja haasteita ja luomme kestävämpää tulevaisuutta. Olemme vastuulliseen liiketoimintaan suuntautunut tiedeyliopisto. Vaasan yliopistossa voi opiskella kauppatieteitä, tekniikkaa, hallintotieteitä ja viestintätieteitä. Meillä on yli 5000 opiskelijaa. Koulutamme vastuullisia ja kansainvälisesti suuntautuneita asiantuntijoita johtamaan muutosta. Meiltä valmistuu...

Lue lisää oppilaitoksesta Vaasan yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu