Sivuston käyttötapa: Mobiili

Suomen kieli ja kirjallisuus

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Joensuu
Kandiohjelmat

Suomen kieli ja kirjallisuus

Tavoite

Kielen ja kirjallisuuden moniosaajaksi!

Suomen kielen ja kirjallisuuden koulutuksessa voit valmistua äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi tai kielen ja kirjallisuuden asiantuntijaksi. Opit ymmärtämään kielen ja kirjallisuuden merkityksen yhteiskunnassa. Saat valmiudet toimia tekstitaitojen ja kirjoittamisen ammattilaisena. Pääaineeksi voit valita joko suomen kielen tai kirjallisuuden. Sivuaineita voit valita myös muusta Itä-Suomen yliopiston tarjonnasta.

Opiskelu perustuu monipuolisiin opetusmenetelmiin, jotka kehittävät työelämätaitoja. Kansainvälistä kokemusta voit hankkia opiskelijavaihdossa. Joensuusta löydät runsaasti kulttuuritoimintaa ja harrastusmahdollisuuksia opiskelun tueksi ja vastapainoksi.

Koulutuksen sisältö

Suomen kielen opinnot antavat laajan tietämyksen kirjoitetusta ja puhutusta suomen kielestä sekä käytännön taitoja kielenkäytössä ja kielen normien hallinnassa. Opintojen aikana perehdyt suomen kielen tutkimukseen ja opit tarkastelemaan puhuttua ja kirjoitettua kieltä sen eri muodoissa.

Kirjallisuuden opinnoissa perehdyt kotimaisen ja yleisen kirjallisuuden eri muotoihin, historiaan ja nykytilaan. Tutustut kirjallisuuden merkkiteoksiin ja kirjallisuudentutkimuksen lähtökohtiin, ja opit tarkastelemaan kirjallisuutta yhteydessä kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Voit valintasi mukaan perehtyä myös kirjallisuuden lähialueisiin kuten elokuvaan, sarjakuvaan ja mediateksteihin.

Suomen kielen ja kirjallisuuden koulutuksessa painottuu yhteistyö muiden kielen- ja kulttuurintutkimuksen alojen kanssa. Opintojesi aikana tutustut humanistisia aloja yhdistäviin teemoihin ja lähestymistapoihin.

 Voit suunnitella opintosi kiinnostuksesi ja ammattitoiveittesi mukaisesti. Sivuaineiksi sopivat esimerkiksi suomen opettaminen toisena tai vieraana kielenä, karjalan kieli ja kulttuuri, mediakulttuuri ja viestintä tai sukupuolentutkimus. Sivuaineita voit valita myös Itä-Suomen yliopiston muista tiedekunnista.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 500, ja yliopisto työllistää lähes 2 700 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio