Itsenäiset maisteriohjelmat

Historian maisteriohjelma

Helsingin yliopisto, paikassa Helsinki
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Historian maisteriohjelma

Onko historian ymmärtämisestä hyötyä? Jos olet kiinnostunut menneisyydestä ja haluat tietää, kuinka se muokkaa tulevaisuuttamme, kannattaa opiskella historiaa. Historia on monipuolinen tieteenala, jonka opetus perustuu vahvasti tutkimukseen. Historia lisää kulttuurista ja poliittista ymmärrystä maailmasta, jossa elämme. Tämä ymmärrys auttaa navigoimaan monimutkaisessa ja globalisoituneessa todellisuudessa.

Opinnot suoritettuasi pystyt havaitsemaan historian tutkimuksen tavoitteita ja ymmärtämään, miten historiaa käytetään yhteiskunnallisessa keskustelussa. Helsingin yliopiston historian maisteriohjelman opinnot kouluttavat sinusta historian alan asiantuntijan sekä syventävät ja monipuolistavat yleistä historian tuntemustasi. Maisteriohjelma perehdyttää sinut poikkeuksellisen laaja-alaisesti eri tutkimusteemoihin, ilmiöihin ja aikakausiin. Lisäksi syvennyt opinnoissasi siihen, miten historiaa tutkitaan tässä ajassa ja miten sitä on aiemmin tutkittu, niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.  Erikoisalaamme ovat:

 • poliittinen historia (Suomi, Skandinavia, Eurooppa, globaali historia) 
 • yritys- ja taloushistoria 
 • kaupunki- ja kulttuurihistoria 
 • keskiajantutkimus 
 • meri- ja mediahistoria 
 • sukupuoli- ja sosiaalihistoria 
 • paikallishistoriallinen tutkimus 
 • digitaaliset menetelmät historian tutkimuksessa 
 • aatteiden ja ideologioiden historia 
 • työmarkkina- ja psykohistoria 

Uramahdollisuudet

Mille uralle voit päätyä, kun valmistut historian maisteriohjelmasta? Maisteriohjelmassa opiskelleet sijoittuvat muun muassa opetus- ja koulutussektorille sekä kuntien ja valtion opetus- ja kulttuurihallinnon tehtäviin. Opiskelu pätevöittää moniin yhteiskunnallisiin tehtäviin koulutuksen ja tutkimuksen, arkisto-, kirjasto- ja museolaitoksen, kulttuuri- ja sivistystoimen, media- ja tiedotusalan, diplomatian sekä kotimaisten järjestöjen ja kansainvälisten organisaatioiden piirissä. 

Historian maisteriopintoja ovat suorittaneet myös monet politiikan, elinkeinoelämän ja hallinnon asiantuntijatehtävissä toimivat sekä kansalaisjärjestöaktiivit. Näillä aloilla asiantuntijatehtävissä työskenteleviltä edellytettäviä ominaisuuksia ovat esimerkiksi laajojen tietokokonaisuuksien hallinta, kyky analysoida asioita ja ilmiöitä sekä hyvät argumentointi- ja esiintymisvalmiudet.  

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

 • Lähiopetus
 • Helsinki
 • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Helsingin yliopisto
Fabianinkatu 33
00014 Helsinki

Helsingin yliopisto 

Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja koulutustarjonnaltaan monipuolisin tiedekorkeakoulu, joka on perustettu vuonna 1640. Helsingin yliopisto tarjoaa yhteensä 31 kandi- ja 33 maisteriohjelmaa, joiden opetus on joko kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Lisäksi voit opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science....

Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu