Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ranska

Ranska

Ranskan kieli

Romaanisiin kieliin lukeutuva ranskan kieli on maailmalla noin 109 miljoonan ihmisen äidinkieli. Toisena kielenään ranskaa puhuu yli 150 miljoonaa ihmistä. Ranskan kieli on yksi Euroopan unionin ja YK:n virallisista kielistä sekä useiden muiden kansainvälisten järjestöjen kieli.


Näyttää 1-3 yhteensä 3 tulosta
Koulutukset Paikkakunta Oppilaitokset
Kielten aineenopettajan koulutus Jyväskylä Jyväskylän yliopisto
Ranska Turku Turun yliopisto
Utbildningslinjen för språk Turku Åbo Akademi
Näyttää 1-3 yhteensä 3 tulosta
 

Ranska -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Ranskan kieli

Kansainvälistyvässä maailmassa on tärkeää tuntea ranskan kieltä ja kulttuuria. Nykypäivänä monet joutuvat tilanteisin, joissa tarvitaan vieraiden kielten osaamista. Englannin kielen ohella ranska on Euroopan unionin pääasiallinen työ- ja neuvottelukieli.

Ranskan lisäksi ranskan kieli on virallinen kieli muun muassa Sveitsissä, Monacossa, Luxemburgissa, Kanadassa ja Belgiassa. Lisäksi ranskan kieli on virallinen tai väestön pääasiallinen yhteinen kieli useassa Afrikan valtiossa, esimerkiksi Algeriassa, Marokossa ja Tunisiassa.

Ranskan kielen opiskelu yliopistossa

Suomessa ranskan kieltä voi opiskella aina kansanopistoista yliopistotasolle. Suomessa voi opiskella ranskaa esimerkiksi yliopistoissa ja korkeakouluissa. Ranskaa voi opiskella joko pääaineena tai sivuaineena, oppilaitoksesta riippuen. 

Ranskan kielen pääaineopintojen tavoitteena on saavuttaa sellaiset tiedot ja taidot ranskan nykykielessä, joiden hallintaa edellytetään erilaisissa korkeatasoisissa kielipalvelutehtävissä ja opettajan ammatissa.

Ranskan kieli