Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta

Elektroniikka -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:


Elektoniikka-ala

Elektroniikka-alan uusiutumiseksi ja uusien ideoiden saamiseksi markkinoille tarvitaan yhä enemmän ammattitaitoisia osaajia sekä nyt että tulevaisuudessa. Huolimatta minkä koulutustyypin valitset, tulet saamaan työelämää varten tarvittavat perustaidot.

Elektroniikkakoulutuksen saanut voi suunnitella elektronisia laitteita ja järjestelmiä sekä niiden tuotantoprosesseja ja valmistustekniikoita. Muita mahdollisia töitä ovat muun muassa ohjelmointi, testaus, laadunvarmistus ja kaupalliset tehtävät. Elektroniikassa kouluttautunut voi työskennellä esimerkiksi elektroniikka- ja tietoliikennealan laitteita valmistavassa yrityksessä, suunnittelutoimistossa, tietoliikenneoperaattorin palveluksessa tai telealan yrityksessä.

Elektroniikka

Elektroniikka-alan yliopistokoulutus

Jos haluat opiskella elektroniikkakoulutuksen yliopistossa tai korkeakoulussa tarkoittaa se paljon työtä ja lukuisia tenttejä. Yliopistojen teknillistieteellisellä koulutusalalla voi suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon (Diplomi-insinööri, DI) sekä alemman korkeakoulututkinnon (Tekniikan kandidaatti) sähkötekniikkaan ja elektroniikkaan suuntautuen. Tutkinto valmistaa alan johto-, tutkimus- ja kehitystehtäviin.

Opiskelu ulkomailla

Nykyään monet opiskelijat suuntaavat myös opiskelemaan elektroniikkakoulutuksen ulkomailla joko vaihto-opiskelun muodossa tai jopa koko tutkintona. Opiskelijavaihto-ohjelmaan osallistuminen on helpoin ja suosituin tapa lähteä määräaikaisesti ulkomaille. Suomalaiset oppilaitokset osallistuvatkin moniin erilaisiin vaihto-ohjelmiin, joiden lisäksi niillä saattaa olla omia vaihtosopimuksia. Myös esimerkiksi Tallinan teknillisessä yliopistossa on tarjolla elektroniikka-alan opintoja kommunikatiivisen elektroniikan koulutusohjelmassa.

Työllisyystilanne

Tällä hetkellä elektroniikkainsinöörien työllisyystilanne on hyvä ja tulevina vuosina todennäköisesti varsinkin pätevistä elektroniikkasuunnittelijoista on pulaa Suomessa. Avainasemassa oman työllistymisen kannalta on alalla vaadittavien taitojen hyvä hallinta, joka edellyttää aktiivista opiskelua ja jatkuvaa kehittymistä. Elektroniikka- ja sähköteollisuus on teknologiateollisuuden naisvaltaisin ala kertoen alan sopivuudesta myös naisille.

Lähteet: Opetushallitus (koulutusnetti.fi)

Vertaile koulutuksia