Tietotekniikka / IT / Ohjelmointi

Tietotekniikka, IT ja ohjelmointi ovat dynaamisia aloja joissa ammattilaisten tarve on suuri. Alan ammatteihin kuuluu mm. järjestelmäasiantuntija, tekninen suunnittelija, ohjelmoija, sisällöntuottaja ja kouluttaja. Sinulle joka haluat kouluttautua tietotekniikan alalla, löytyykin lukuisia eri vaihtoehtoja joista valita.

Automaatio- ja informaatioteknologia Espoo Aalto-yliopisto
Bachelor's Programme in Science and Technology | Data Science Espoo Aalto-yliopisto
Bachelor's Programme in Science and Technology | Digital Systems and Design Espoo Aalto-yliopisto
Bachelor’s Programme in Computer Science New York Pace University
Bachelor’s Programme in Information Systems New York Pace University
Bachelor’s Programme in Information Technology New York Pace University
Bioinformaatioteknologia Espoo Aalto-yliopisto
Elektroniikka ja tietoliikennetekniikka Oulu Oulun yliopisto | University of Oulu
Informaatioverkostot Espoo Aalto-yliopisto
Master's Degree in Software Engineering Oulu Oulun yliopisto | University of Oulu
Master's Degree in Software, Systems and Services Development in the Global Environment Oulu Oulun yliopisto | University of Oulu
Master's Degree in Wireless Communications Engineering Oulu Oulun yliopisto | University of Oulu
Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences Espoo Aalto-yliopisto
Master's Programme in Digital Learning Games Tallinna Tallinnan yliopisto
Master's Programme in Human-Computer Interaction Tallinna Tallinnan yliopisto
Master's Programme in ICT Innovation Espoo Aalto-yliopisto
Master's Programme in Information Networks Espoo Aalto-yliopisto
Master's Programme in Open Society Technologies Tallinna Tallinnan yliopisto
Master’s degree in Computer Science and Engineering Oulu Oulun yliopisto | University of Oulu
Master’s Programme in Computer Science New York Pace University
Master’s Programme in Information Systems New York Pace University
Tietojenkäsittelytiede Oulu Oulun yliopisto | University of Oulu
Tietotekniikka Espoo Aalto-yliopisto
Tietotekniikka Oulu Oulun yliopisto | University of Oulu

Tietotekniikka / IT / Ohjelmointi -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Aihepiiri on erittäin laaja ja käsittää oikeastaan kaiken tietokoneisiin ja tietoliikenteeseen liittyvän toiminnan. Tietotekniikkavaikuttaa laajalti ja läpäisevästi ihmisten ja erilaisten yhteisöjen työhön ja arkeen, elinkeinoelämään ja yhteiskuntaan. Alan koulutuksia tarjotaan kaikilla eri opintotasoilla aina ammatillisista opinnoista yliopistokoulutuksiin.

Tietotekniikka, IT ja ohjelmointi

Tietotekniikan, IT:n ja ohjelmoinnin alalla tuotetaan ohjelmistoja ja tietojärjestelmiä joita käytetään muun muassa matkapuhelimissa, Internet-palveluissa sekä sairaalojen tutkimus- ja hoitolaitteissa. Tietotekniikkakoulutus sisältää hyvin erityyppisiä osa-alueita. Opinnoissa onkin lukuisia suuntautumisvaihtoehtoja.

Informaatioverkostojen ja tietojohtamisen koulutusohjelmat yhdistävät eri tieteenaloja, kuten tieto- ja viestintätekniikkaa, liiketaloustiedettä sekä jossain määrin myös humanistisia ja yhteiskuntatieteellisiä opintoja. Informaatioverkostojen tai tietojohtamisen koulutusohjelmasta valmistuneet pystyvät toimimaan linkkinä teknologian kehittäjien ja käyttäjien välillä. He ymmärtävät tieto- ja viestintätekniikan mahdollisuuksia ja osaavat kehittää uusia tuotteita ja palveluja.

Tietotekniikkaa opiskelleet mm. suunnittelevat ja ylläpitävät laitteita, ohjelmistoja ja tietoliikenneverkkoja tai työskentelevät tuotekehityksessä, projektijohdossa, markkinoinnissa tai tutkijana. Alaa opiskellut voi työskennellä esimerkiksi yrityksen tietojohtajana, käyttöliittymäsuunnittelijana tai mediatuotannossa.

Tietotekniikkakoulutus yliopistoissa

Yliopistoissa ja korkeakouluissa voi tietotekniikan alalla opiskella tekniikan kandidaatiksi kolmessa vuodessa tai diplomi-insinööriksi viidessä vuodessa. Yliopistoissa tarjotaan koulutusta mm. informaatioverkostojen ja tietojohtamisen, tietotekniikan ja tietoliikennetekniikan, tietojenkäsittelytieteen, automaatiotekniikan sekä tietohallinnon ja tietojohtamisen aloilla. Alan koulutusta tarjotaan useimmissa Suomen yliopistoissa.

Onnea tietotekniikan opintoihisi!

tietotekniikka