Svenskspråkiga utbildningar

Onko äidinkielesi ruotsi ja haluaisit suorittaa yliopisto- tai korkeakouluopintosi ruotsin kielellä? Vai oletko äidinkieleltäsi täysin suomalainen, mutta kiinnostunut ruotsin kielestä ja opiskelusta ruotsiksi?

Farmaci Turku Åbo Akademi
Kemi- och processteknik Turku Åbo Akademi
Lastentarhanopettaja | kielikylpy Vaasa Åbo Akademi
Luokannopettaja | kielikylpy Vaasa Åbo Akademi
Naturvetenskaper Turku Åbo Akademi

Svenskspråkiga utbildningar -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

svenskpråkiga utbildningarSuomessa löytyy useita ruotsinkielisiä oppilaitoksia sekä ruotsinkielistä koulutusta suomenkielisen ohella järjestäviä kouluja. Koulutukset eivät missään nimessä ole tarkoitettu ainoastaan ruotsia äidinkielenään puhuville, vaan myös suomenkielisiä rohkaistaan aktiivisesti hakeutumaan koulutuksiin. Tiettyihin koulutuksiin on olemassa kielikoe, jonka kuitenkin useimmat hyvän "kouluruotsin" omaavat selvittävät. Ruotsin kielellä opiskelu tarjoaa erinomaisen keinon työelämässäkin tärkeän ruotsin kielen vahvistamiseen.

Vill du studera på svenska i Finland?

Idag finns det ungefär 290 000 finlandssvenskar i Finland, ca 5,5 % av landets befolkning. De flesta finlandssvenskar bor längs med kusten i Nyland, Åboland med skärgård samt Österbotten. Åland med sina 27 000 invånare är helt svenskspråkigt.

För dem som vill studera på svenska i Finland finns det två möjligheter. Antingen studera vid ett helt svenskspråkigt eller ett tvåspråkigt läroverk. Vid den senare har man rätt att avlägga tentor och examen på svenska även om undervisningsspråket är huvudsakligen på finska.