Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta
 

Latinan kieli -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Latinan kieli on indoeurooppalainen kieli, jonka merkitys eurooppalaisen kulttuuriperinnön välittäjäna on suuri. Tänä päivänä latinaa ei puhuta äidinkielenä, mutta latinaa opetetaan edelleen kouluissa ja yliopistoissa. Latinan kieli on nykyään katolisen kirkon pääkieli ja sitä käytetään edelleen lääketieteen tautiluokituksissa, eliöiden tieteellisissä nimissä ja oikeustieteen periaatteiden nimityksissä.

Suomessa latinan kieltä ja kulttuuria voit opiskella Helsingin yliopistossa ja Turun yliopistossa. Latinan kielen ja Rooman kirjallisuuden opiskelija perehtyy latinan kieleen, Rooman kirjallisuuteen ja antiikin Rooman kulttuuriin sekä niihin kohdistuvaan tutkimukseen ja niiden jälkivaikutukseen.

Työllistyminen

Latinan opiskelijoiden työelämään sijoittuminen riippuu pitkälti opintovalinnoista sekä omista kiinnostuksen kohteista. Kieliä yliopistotasolla opiskelleet työskentelevät usein esimerkiksi kielten opettajina, kääntäjinä, tulkkeina tai tutkijoina. Monenlaisia kielten ja kulttuurien tuntemusta vaativia tehtäviä löytyy myös kaupallisella sekä tiedotus- ja matkailualalla. Työelämässä vieraan kielen osaaminen on usein tärkeä kilpailutekijä.

latinan kieli

Vertaile koulutuksia