Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Automaatiotekniikan maisterikoulutus

Tampereen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Tampere
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Automaatiotekniikan maisterikoulutus

Tavoite

Automaatiotekniikka on läsnä kodeissamme, autoissamme, tehtaissa, liikenteessä, itse asiassa kaikkialla missä nykypäivänä olemme ja liikumme. Automaatiolla hallitaan niin suuria tehtaita, kuin yksittäisiä laitteita ja ilman automaatiota koteihimme ei tulisi lämpöä, sähköä ja vettä. Robotit, autonomiset ajoneuvot ovat näkyvimpiä esimerkkejä automaatiosta. Automaatio onkin välttämättömyys, kun haluamme parantaa tuotteiden ja tuotannon laatua, tuottavuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Automaatiotekniikan osaajana sinulla on työmahdollisuuksia kaikilla teollisuuden aloilla, koska automaatiotekniikan perusasioita sovelletaan laajasti tekniikan ja talouden eri aloilla.

Voit hakea automaatiotekniikan DI-tutkinto-ohjelmaan, kun olet suorittanut tekniikan kandidaatin tai muun alemman korkeakoulututkinnon (esimerkiksi insinööri AMK) automaatiotekniikan alalta tai lähialalta.

Koulutuksen sisältö

Automaatiotekniikan DI-tutkinto-ohjelman erityisiä vahvuuksia ovat poikkitieteisyys ja tiivis yhteistyö yritysmaailman kanssa. DI-tutkinto-ohjelmassa syvennät alemmassa korkeakoulututkinnossa hankkimaasi automaatiotekniikan osaamista.

DI-tutkinnon yhteiset opinnot täydentävät alalla tarvittavia matemaattista osaamista sekä kehittävät viestintä- ja yhteistyötaitoja. Syventävät opinnot antavat sinulle laajan ja syvällisen ymmärryksen valitusta alasta. Tutkinnon toisen kokonaisuuden saat valita vapaasti oman mielenkiintosi ja uratavoitteidesi mukaan.

Diplomityössäsi syvennät valitsemasi alan osaamistasi.

Sinulla on myös mahdollisuus suorittaa osa opinnoistasi ulkomailla tai JOO-opintoina muissa suomalaisissa yliopistoissa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Diplomi-insinööri

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto

Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto yhdistyivät 1.1.2019 monialaiseksi Tampereen yliopisto -nimiseksi säätiöyliopistoksi, jonka kärkialat ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Uudesta yliopistosta tulee Suomen toiseksi suurin. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö harjoittaa myös ammattikorkeakoulutoimintaa Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistajana. Tampereen uudessa korkeakouluyhteisössä...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen yliopisto

Kalevantie 4
33014 Tampere

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: