Kandi- ja maisteriohjelmat

Muoti, tekstiilitaide ja materiaalitutkimus

Lapin yliopisto, paikassa Rovaniemi
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Muoti, tekstiilitaide ja materiaalitutkimus

Muoti, tekstiilitaide ja materiaalitutkimus

Muodin, tekstiilitaiteen ja materiaalitutkimuksen koulutusohjelma painottuu kestävään ja eettiseen muotiin ja tekstiilitaiteeseen sekä tutkii uusien materiaalien ja innovatiivisten tekstiilien käyttötapoja ja pohjoisen muotoilun ulottuvuuksia muoti- ja tekstiiliteollisuudessa. Kyse on muodin, tekstiilimateriaalien, taiteen, ympäristön ja vallitsevien arktisten olosuhteiden välisestä vuorovaikutuksesta, jonka keskiössä on luova edelläkävijyys. Suunnittelualueina muoti, tekstiilitaide ja materiaalitutkimus sisältävät sekä erilaisten materiaalisten että eimateriaalisten tuotteiden luovaa ja innovoivaa tutkimista ja taiteellista toimintaa.

Muodin, tekstiilitaiteen ja materiaalitutkimuksen koulutusohjelmasta valmistuvat voivat työskennellä esimerkiksi itsenäisinä suunnittelijoina, taiteilijoina ja yrittäjinä, erilaisissa suunnittelu- ja tuotekehitysprojekteissa, muotoilun ja taiteen koulutus-, tiedotus- ja johtotehtävissä, kaupan alan asiantuntijatehtävissä sekä tutkimustehtävissä.

Opintojen painopisteet

Muoti

Muoti peilaa aikaa ja heijastaa muuttuvan maailman mielialoja, muutosvoimia ja energiaa. Muotiin liittyvässä tutkimuksessa voidaan käsitellä esimerkiksi esteettisiä, kulttuuria tai digitaalisia ennakoinnin, suunnittelu- ja valmistuttamisprosessien ja kuluttamisen teemoja.

Tekstiilitaide

Tekstiilitaide on materiaalipohjainen taiteen osaalue, jossa perinteiset ja uudet tekstiilitekniikat yhdistyvät nykypäivän taiteelliseen ilmaisuun. Opinnoissa korostuu innovatiivisuus ja tutkiva ote, joka voi kohdistua esimerkiksi tekstiilitaiteen prosessiin, materiaaliseen kokemukseen tai erilaisiin taidesuuntauksiin. Taiteellisia kokeiluja tehdään sekä digitaalisissa että muodin ja tekstiilin studioympäristöissä, mutta myös erilaisissa kulttuuriympäristöissä ja luonnossa.

Materiaalitutkimus

Materiaalitutkimus on kokeileva ja poikkitieteellinen materiaalituntemukseen keskittyvä muodin ja tekstiilitaiteen osa-alue. Tutkimus keskittyy materiaalien esteettisten, funktionaalisten ja uusien ominaisuuksien tutkimiseen, kehittämiseen, prototypointiin ja testaamiseen.

Sivuaineopinnot

Sivuaineiden valinta

Sivuainevalinnoilla on suuri merkitys tutkintosi ja tulevan työurasi kannalta. Ne sivuaineet, mitkä tulee sisällyttää tutkintoon vähimmäisvaatimuksina, onkin syytä valita sen mukaan, mistä olisi eniten hyötyä työelämässä. Ylimääräiset sivuaineet kannattaa valita oman kiinnostuksen perusteella.

Käytännönläheisen pääaineen opiskelija voi hyötyä teoreettisesta sivuaineesta – ja päinvastoin. Yhdistele sivuaineita innovatiivisesti ja valitse tavoitteitasi tukevia opintoja.

Vapaa sivuaineoikeus

Yliopistossamme on vapaa sivuaineoikeus. Löydä sivuaineesi

  • tiedekuntien sivuainetarjonnasta
  • avoimen yliopiston ja kesäyliopiston opetustarjonnasta
  • vaihto-opiskelijana ulkomaisesta yliopistosta
  • kielikeskuksen opintokokonaisuuksista
  • JOO-opinnoista Oulun yliopistosta

Pääaine sivuaineena

Sivuaineopinnoissa suoritat valitsemasi oppiaineen perus- ja aineopintoja; tiedekuntien pääaineet soveltuvat siten myös sivuaineiksi eri pääaineiden opiskelijoille.

Koulutusohjelmamme omat sivuaineet

Muodin, tekstiilitaiteen ja materiaalitutkimuksen koulutusohjelma järjestää kahta vapaavalintaista sivuainekokonaisuutta, jotka on suunnattu erityisesti muodin, tekstiilitaiteen ja materiaalitutkimuksen pääaineopiskelijoille. Sivuainekokonaisuudet ovat pääainetta laajentavia ja opiskelijan omaa ammatillista erikoistumista suuntaavia.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Rovaniemi
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Muoti, tekstiilitaide ja materiaalitutkimus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin tiede- ja taideyliopisto. Arktinen yliopisto kouluttaa tieteen ja taiteen osaajia aivan Napapiirin tuntumassa modernilla kampusalueella. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla kampuksella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office...

Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu