Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Kokemuksen muotoilu

Lapin yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Rovaniemi
Kandi- ja maisteriohjelmat
Kokemuksen muotoilu

Kokemuksen muotoilu

Kokemuksen muotoilun koulutusohjelmassa yhdistyvät muotoilu ja matkailu. Muotoilun opinnoissa opit suunnittelemaan esimerkiksi asiakkaan matkailukokemukseen vaikuttavia ympäristöjä ja viestinnällisiä tuotteita sekä matkailupalveluja. Ympäristö voi olla vaikkapa asiakaspalvelutila, virtuaalinen tila, sosiaalinen media tai paikan identiteetti. Viestinnällisiä tuotteita ovat esimerkiksi esite, juliste, yritysilme, yritystunnus, pakkaus tai opasteet. Matkailun opinnoissa opit puolestaan muun muassa sen, mitä on vastuullinen matkailu, matkailuilmiö itsessään, sekä mitä syitä ja seurauksia matkailuun liittyy. 

Tavoitteena ymmärtää asiakkaan kokemusta

Kokemuksen muotoilun opintojen tavoitteena on antaa sinulle ymmärrys siitä, mitä tarkoitetaan kokemuksella, millaiset tekijät siihen vaikuttavat, ja miten sitä voi muotoilla visuaalisesti ja moniaistisesti. Sovellat oppimaasi vaikkapa silloin kun luot paikalle persoonallista ilmettä, suunnittelet opasteita ja viestit ympäristöstä houkuttelevasti sen kulttuuriset erityispiirteet huomioiden. Ymmärrät, miten erilaisissa ympäristöissä voi hyödyntää moniaistisuutta vaikkapa käyttämällä erilaisia tekstiilimateriaaleja, ääniä ja kuvia. Opit huomioimaan suunnittelussasi reaali- ja virtuaalimaailman lisäksi ihmisen sisäisen kokemusmaailman.

Harjoitustehtävät valmentavat työelämään 

Harjoitustehtävissä suunnittelet esimerkiksi kuvallista viestintää sosiaalisen median kanaviin, testaat viestien ymmärrettävyyttä ja tunnevaikutelmia sekä yhdistät kuvallista ja sanallista kerrontaa. Opit luomaan konsepteja yrityksille, yhteisöille, tapahtumille ja tuotteille. Opit suunnittelemaan kokonaisuuksia, jotka muodostuvat esimerkiksi tilasta, väreistä, rooliasuista, yritystunnuksista ja muusta visuaalisesta materiaalista. Opit luomaan mielikuvia, omaleimaisuutta ja tarinallisuutta. Ideoit ja kehität elämyksiä. Avainsanoja tekemisessäsi ovat käytettävyys, saavutettavuus ja asiakaslähtöisyys.

Tutkinnot

Kandidaatin tutkinto

Koulutusohjelman pääaineena opiskelet kokemuksen muotoilua. Kandivaiheen pakollisena sivuaineena käyt matkailututkimuksen perus- ja aineopinnot yhdessä matkailututkimuksen opiskelijoiden kanssa. Muotoilualojen yhteisiä opintoja opiskelet puolestaan yhdessä taiteiden tiedekunnan muiden muotoilualojen opiskelijoiden kanssa. Tutkintoosi sisältyy lisäksi kieli-, viestintä- ja tutkimusopintoja. Valmistut taiteen kandidaatiksi.

Maisterin tutkinto

Kandivaiheen opintojen jälkeen sinun on mahdollista suorittaa joko taiteen maisterin tai yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto. Yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto suoritetaan matkailututkimuksen koulutusohjelmassa. Taiteen maisterin tutkinto suoritetaan joko graafisen suunnittelun; teollisen muotoilun (vuorovaikutussuunnittelun tai palvelumuotoilun painotus); tai muodin, tekstiilitaiteen ja materiaalitutkimuksen koulutusohjelmassa; palvelumuotoilun maisteriohjelmassa; tai englanninkielisessä Arctic Art and Design -maisteriohjelmassa.  

Uramahdollisuudet

Voit työskennellä esimerkiksi matkailupalvelujen ja -ympäristöjen suunnittelijana, visuaalisen viestinnän suunnittelijana, viestintäalan asiantuntijana, näyttelysuunnittelijana, palvelumuotoilijana, matkailuhankkeen koordinaattorina, kulttuuripalvelujen tuottajana, yrittäjänä tai tutkijana.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kokemuksen muotoilu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin tiede- ja taideyliopisto. Arktinen yliopisto kouluttaa tieteen ja taiteen osaajia aivan Napapiirin tuntumassa modernilla kampusalueella. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla kampuksella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kokemuksen muotoilu täytä seuraavat tiedot: