Kandi- ja maisteriohjelmat

Tietotekniikka

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Tietotekniikka

Kolme ihmistä nauraa

Tietotekniikan opinnoissa perehdytään digitaalisten palveluiden, järjestelmien ja laitteiden toiminnan toteuttamisessa tarvittaviin periaatteisiin ja käytäntöihin, mm. algoritmeihin ja ohjelmointiosaamiseen. Tietokoneen peruskäyttötaito on opintojen alkaessa eduksi, mutta varsinaista tietotekniikkaosaamista (esim. lukiossa suoritettuja tietotekniikkaopintoja) ei tarvitse hankkia ennen opintojen alkua. Maisteriopinnoissa voi syventyä ohjelmisto- ja tietoliikennetekniikkaan tai teknis-matemaattisen mallintamiseen ja päätösanalytiikkaan.

Opintojen aikana tutustutaan tietojenkäsittelyn perusteisiin, opetellaan ohjelmistokehityksen ja sovellusohjelmoinnin taitoja, toimimista monialaisessa työyhteisössä, loogista päättelyä ja teknis-matemaattista ongelmanratkaisua sekä harjoitellaan tieteellistä toimintaa ja käytännön työelämässä tarvittavaa asiantuntijuutta. Tietotekniikan lisäksi tutkintoon kuuluu viestintä- ja kieliopintoja sekä monipuolisesti muiden aineiden opintoja. Tyypillisesti tietotekniikan oppiaineen opintojen lisäksi opiskellaan matemaattis-luonnontieteellisiä aineita sekä muiden aineiden opintokokonaisuuksia, esimerkiksi kasvatustiedettä tai taloustieteitä.

Koulutus antaa valmiudet ottaa vastaan uusia haasteita ja löytää ratkaisuja eri alojen tietoteknisiin ongelmiin esimerkiksi ohjelmistoarkkitehtina, verkkoasiantuntijana, data-analyytikkona tai teknologiajohtajana. Tietotekniikan aineenopettajan tehtävistä tai koulutuksen digitalisaation kehittämisestä kiinnostuneen kannattaa hakeutua koulutusteknologian kandidaatti- ja maisteriohjelmaan.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Kevät

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tietotekniikka? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu