Kandi- ja maisteriohjelmat

Matematiikan tai kemian aineenopettaja ja luokanopettaja

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Matematiikan tai kemian aineenopettaja ja luokanopettaja

Kolme ihmistä nauraa

Matematiikan opintosuunnan opiskelijat perehtyvät monipuolisesti matematiikan eri osa-alueisiin ja saavat mahdollisuuden tutustua sekä koulumatematiikasta tuttujen käsitteiden ja tulosten täsmälliseen esitykseen, että kokonaan uusiin, kiehtoviin aihepiireihin.

Kemian opintosuunnan opiskelijat perehtyvät aluksi laaja-alaisesti kemian peruskäsitteisiin, alkuaineiden ja molekyylien ominaisuuksiin, termodynamiikan perusteisiin, yhdisteiden nimeämiseen, luokittelemiseen ja reaktioihin. Maisterivaiheessa he keskittyvät syvällisemmin kemian opettamiseen.

Opettajan pedagogisissa opinnoissa opiskelijat tutustuvat oppimiseen ja opettamiseen liittyvään teoriaan ja perehtyvät matematiikan tai kemian opettamiseen käytännön tasolla eri ikäisille oppijoille.

Lisäksi koulutukseen sisältyy luokanopettajan kelpoisuuteen vaadittavat perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset POM-opinnot.

Tavoitteet

Kouluissa tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän matematiikkaan ja luonnontieteisiin perehtyneitä opettajia. Näitä osaajia tarvitaan myös koulutuksen suunnittelussa ja kehittämisessä.

Tämä koulutus tarjoaa mielenkiintoisen ainekokonaisuuden niille, jotka ovat kiinnostuneita matematiikasta ja luonnontieteistä sekä näiden aineiden opettamisesta eri ikäisille oppijoille. Koulutus antaa

  • peruskoulun luokanopettajan pätevyyden
  • aineenopettajan (matematiikka tai kemia) laaja-alaisen pätevyyden.

Opinnoissa pääsee matematiikan tai kemian lisäksi perehtymään pedagogiikkaan ja didaktiikkaan laaja-alaisesti lasten ja nuorten tarpeet ja kehitysvaiheet huomioiden. Koulutuksen jälkeen opettajalla on aineenopettajaa laajemmat valmiudet tukea matematiikan ja luonnontieteiden oppimista.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti, filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Matematiikan tai kemian aineenopettaja ja luokanopettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu